Ajuntament de Faura

FUTBOL

Deu equips i un projecte esportiu sòlid, són els elements clau del Club de Futbol Faura. Un entitat amb més de 50 anys al peu de la Rodana i que compta amb 200 jugadors.

 
L’escola  de futbol compta amb 9 equips, des de prebenjamins a juvenils. A més, un equip d’amateur, que en la temporada 2009-2010 ha ascendit a primera regional, i que està entrenat per Xavi Calabuig, un experimentat entrenador format en les files del València C.F. 

Un dels objectius del club de Futbol és fomentar la pràctica d’aquest esport que aporta valors com la sociabilitat, la cooperació, el treball en equip i l’acceptació de les regles del joc, a més d’ajudar a un desenvolupament físic més sa i a emprar el temps d'oci de forma divertida. El futbol es converteix en un instrument d'educació. La intenció del club és que la formació donada des del futbol base s'oriente en tres nivells: de grup, esportiu i d'actitud.

 

       

El torneig de futbol Manolo Salvador ("El Paello") va nàixer com a reconeixement a Manolo Salvador Serra, actual director deportiu del Llevant.
 
Manolo va iniciar la seua carrera al Faura. Al 1986 fitxa pel Sagunto, on romandria dos anys abans de pegar el salt al Vila-real C.F. El seu bon joc amb l'equip groguet va cridar l'atenció de l'Albacete Balompié, que el va fitxar al 1989. Amb els manxecs va pujar a la màxima categoria a l'estiu de 1991.
En cerca d'oportunitats, recala a l'Atlético Marbella, de Segona Divisió. Hi va romandre dos anys, destacant el primer, titular a l'equip andalús. En el segon, també comença de titular i les seues bones maneres fan que l'Albacete el repesque al mercat d'hivern de 1994. Va acabar eixa 94/95 com a titular al quadre manxec.
La de 95/96, tot i el descens de l'Albacete, seria la millor temporada de Manolo a Primera. Va jugar 37 partits i va ser una peça clau eixa campanya. Va acompanyar als castellans un any per la categoria d'argent, amb la plaça assegurada.
A l'estiu de 1997 va ser fitxat pel Llevant U.E. Al final d'eixa temporada, Manolo hi penjava les botes.
 
(Font de la informació: viquipèdia)
 
Les categories participants al torneig són alevins i benjamins. 
 
DOCUMENTACIÓ