Ajuntament de Faura

EL POBLE DE MASSIAC

El 23 de juny de 1990 es van agermanar els pobles de Faura i de Massiac.

Entre els dos pobles es van crear uns llaços afectius, personals i culturals. Aquesta aproximació i els intercanvis tenen com a únic desig desenvolupar l’amistat entre els veïns de Faura i de Massiac i contribuir a l’enriquiment cultural.

Aquesta relació fraternal existeix gràcies a la voluntat, la generositat i la confiança dels habitants dels dos pobles que no mesuren els esforços a fi que aquesta aventura es prolongue.

Cada any una delegació de Faura assisteix a la Fira del Palhàs que fan a la tardor. Els productes que portem són taronges i oli, productes que s’esgoten de seguida.

Massiac és una comuna francesa, situada al departament del Cantal i la regió d’Auvernia. Els habitants de Massiac s’anomenen “massiacois”. El poble està situat al centre d’una vall formant una xicoteta plana en la confluència de tres rius: l’Alagnon, l’Alagnonnette (també dit l’Igoune) i l’Arcueil. A l’oest comencen les muntanyes del Cézallier, a l’est les de la Margeride. Al nord, dos promontoris basàltics tanquen la vall. Aquesta situació li val el sobrenom de «Porta florida del Cantal».

Massiac es troba emplaçat a l’autopista A75 Clermont-Ferrand / Montpeller, a l’embrancament de la nacional N-122, direcció cap Aurillac. La vila està comunicada per tren per la línia Figeac – Arvant que la connecta directament amb Clermont-Ferrand, Aurillac i Millau.

Situada a 530 metres d’altitud la vall es beneficia d’un clima protegit sec (676 mm/any) i relativament suau. El temps d’insolació mitjà és de 2000h/any aproximadament. La temperatura mitjana és de 10ºC amb una forta dispersió al llarg de l’any.

Ajuntament de Massiac: Tel: 0033 – 0471230261. Fax: 033 – 0471231213.

Correu electrònic: accueil@mairiedemassiac.fr

Pàgina web: www.massiac.fr