Ajuntament de Faura

Viu les Festes

Les Festes d'Agost se celebren des de fa més de 400 anys. La celebració d'actes religiosos a la plaça del poble ha perdurat fins als nostres dies, commemorant així, amb el pas dels segles, les arrels i la identitat de tots els faurers i faureres com a poble.
 
Dedicades a la Mare de Déu d'Agost i a Santa Bàrbara, inclouen quasi tots els elements tradicionals del poble valencià. Així, doncs, els bous al carrer, la pilota, les danses populars, la música, els focs d'artifici i els balls. També diverses  activitats i actes dedicats als més menuts, com les tradicionals cucanyes, jocs infantils, teatre i contacontes; o els dedicats a les persones més grans, com el berenar a la tercera edat amenitzat per un ball.
 
Un dels actes més esperats i més vistosos és la baixada de la imatge des de l'ermita fins a l'església, acompanyada per una explosió de color dels coets, la música de la Societat Joventut Musical i les danses amb tabal i la dolçaina.
 
Els dotze dies de festes integraran tot tipus de programació, alhora que aglutinaran també l'esforç de festers i festeres, Penya Sant Roc i Ajuntament per fer un programa unitari d'activitats per a tots i totes.