El Ple també ha votat a favor d'un programa d’assistència tècnica en arquitectura
Amb l’objectiu de millorar la mobilitat i reduir l’impacte ambiental del transport privat i comercial al municipi, l’Ajuntament de Faura ha impulsat l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) durant l’última sessió ordinària del Ple. Aquest document, que es configura com una de les accions de mitigació per al compliment dels objectius previstos per a 2030, inclou una diagnosi exhaustiva del sistema de mobilitat local i estableix una estratègia basada en les necessitats dels usuaris i les previsions futures.
El PMUS s’emmarca dins del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) de Faura i ha superat favorablement el procediment d’avaluació ambiental i territorial. Amb la seua aprovació, el consistori reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat urbana i la participació ciutadana en la configuració de les polítiques de mobilitat. La moció ha estat aprovada per unanimitat.
CREACIÓ D’UN PROGRAMA D’ASSISTÈNCIA TÈCNICA EN ARQUITECTURA
A causa de l’extinció del servei d’assistència tècnica per part de la Mancomunitat de Les Valls, que es va produir el 31 de maig de 2025, i davant la necessitat de garantir la correcta tramitació i gestió de diversos projectes urbanístics, l'Ajuntament de Faura ha decidit impulsar la creació d’un programa d’assistència tècnica en arquitectura per al període 2025-2028. La proposta per gestionar des del consistori aquest servei ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els partits.
PROPOSICIONS DELS GRUPS POLÍTICS
Pel que fa a les mocions presentades pels grups polítics, Junts per Faura ha portat al Ple de maig una proposició per instar Les Corts, el Consell i el Consell d'Administració de la Corporació Audiovisual de la Comunitat Valenciana a establir el valencià com a llengua vehicular dels continguts i produccions realitzats pels mitjans audiovisuals i radiofònics públics del País Valencià. Aquesta iniciativa busca reforçar el compromís amb la protecció i promoció de la llengua pròpia, garantint la seua presència en els mitjans de comunicació públics i contribuint a la normalització del seu ús.
El text destaca la necessitat d’assegurar els drets lingüístics de les persones valencianoparlants i el paper fonamental que juguen les institucions en aquest objectiu. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del PSPV i Junts per Faura, mentre que el PP s’ha abstingut en la votació.
D’altra banda, el grup també ha presentat una moció amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, per reafirmar el compromís institucional amb la igualtat i la defensa dels drets de les persones LGBTI+. La proposta inclou accions de sensibilització, formació i visibilització de la diversitat sexual i de gènere, així com la col·laboració amb entitats del municipi per combatre la discriminació i els discursos d’odi.
A més, se subratlla la importància de garantir la inclusió en tots els àmbits de la vida social, reafirmant que Faura és un municipi orgullós de la seua diversitat sexual i de gènere. La moció ha estat aprovada per unanimitat.
30 de juny de 2025