"/>

Ajuntament de Faura

EL CUARTETO DE CUERDA VALENCIA INAUGURA EL XVI CICLE DE MÚSICA

fb


El grup oferirà un viatge per la història de la música amb el seu "Passeig musical"

El proper dissabte 6 de juliol, a les 23 hores, tindrà lloc a la plaça de l'Hostal de Faura el concert inaugural del cicle de música valenciana i de cambra "Vicent Garcés", que se celebra durant els dissabtes del mes de juliol. El Cuarteto de Cuerda Valencia serà l'encarregat d'obrir aquesta XVI edició amb el seu espectacle Passeig musical, amb què donaran bona mostra de la seua versatilitat.

El concert estarà dividit en dues parts clarament diferenciades. La primera part farà gaudir l’espectador amb músiques de Vivaldi, Mozart i del compositor Vicent Garcés Queralt, que dona nom a aquest cicle de música, entre altres. Mentres que, en la segona part, el concert versarà sobre bandes sonores de reconegudes pel·lícules. D’aquesta manera, l’espectacle inclourà una selecció de peces de compositors clàssics com Vivaldi, Mozart, Tchaikovsky i Shostakovich, juntament amb obres d'Ennio Morricone, Nino Rota, John Williams i Carlos Gardel. Un recorregut musical que permetrà al públic gaudir de diferents estils i èpoques, des del barroc fins a la música de cinema.

El Cuarteto de Cuerda Valencia és un grup valencià amb una trajectòria de més de 15 anys, format per Paloma Castellar (violí), Lola Bendicho (violí), Mara Ponce (viola) i Teresa Alamá (violoncel). Les components del quartet es van conèixer durant la seua formació al Conservatori Superior de Música de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, i des de llavors han compaginat la seua tasca docent amb la interpretació de música de cambra i la col·laboració amb diverses orquestres nacionals i internacionals.

El grup es caracteritza per la seua constant renovació de repertori i el seu continu aprenentatge amb prestigiosos professors a nivell internacional. Al llarg de la seua trajectòria, han oferit concerts en sales de gran nivell cultural de tota la Comunitat Valenciana, així com en altres ciutats espanyoles i de l'estranger.

CONCERT PRELUDI, LA NOVETAT D’AQUESTA EDICIÓ

Cal destacar que, com a novetat, la música va començar a sonar a la Plaça de l’Hostal el passat diumenge, 30 de juny, amb un concert preludi a càrrec del Meraki Sax Quartet, un quartet de saxofons format per Miguel Pacheco, Óscar Orengo Casino, Pepe Monroig Bengochea i Aitor Orón Luna. Aquest espectacle previ a la inauguració del Cicle “Vicent Garcés”, que serà des d’aquesta edició una activitat musical més, ha estat pensat per a posar en valor la riquesa musical de Faura i donar visibilitat al treball de les i dels joves intèrprets del poble que han escollit la música com a camí professional. Una oportunitat per donar-los a conéixer i de reconeixement a les hores i esforços que hi dediquen per a fer-se un lloc al món de la música.

En aquesta ocasió, Miguel Pacheco, un dels saxofonistes de Meraki Sax Quartet, és veí de Faura. El jove músic de 22 anys ja acumula dos prestigiosos premis internacionals: el King's Peak International Music Competition, dels Estats Units, i un segon premi en el International Music Competition OPUS, 2021 organitzat a   Polònia. Amb el seu concert titulat Memòries, el Meraki Sax Quartet va delectar al públic amb un viatge per les diferents músiques al voltant del món.

PRÒXIMA CITA, 13 DE JULIOL, AMB “DE SOPRANO Y ARPA”

El cicle de música continuarà el 13 de juliol, amb De soprano y arpa, que portaran a la Plaça de l'Hostal el seu programa Anemocòria. Una proposta on, a través de la música i la paraula, podrem escoltar un ampli repertori de cançons de diferents èpoques i llocs del món, vinculades a aquell viatge que van realitzar els sefardites expulsats en 1492 al voltant del Mediterrani.

MÉS INFORMACIÓ A FAURADIGITAL.ES/CULTURA

Tota la informació referent al cicle de música es pot trobar a la pàgina web http://www.fauradigital.es/cultura. Ací, a més de fotografies dels grups i vídeos d'algunes actuacions, els internautes podran llegir el currículum vitae dels intèrprets i altres informacions d'interés.

 

 

 

 

  

 

2 de juliol de 2024