Ajuntament de Faura

FAURA CLAUSURA EL CURS AMB UNA EMOTIVA DANSA DE L’ALUMNAT DE SISÉ INSPIRADA EN ROMEU I JULIETA

fb


Sis anys dansant cultura al CEIP Sant Vicent Ferrer de Faura amb el suport de l’Ajuntament

El CEIP Sant Vicent Ferrer de Faura posarà el punt i final al curs escolar amb un emotiu espectacle de dansa inspirat en el clàssic "Romeu i Julieta" i protagonitzat per l’alumnat de sisé de Primària. Aquesta iniciativa, que se celebra per sisé any consecutiu, forma part del projecte de Dansa dirigit per Hort-Art i compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Faura. A més esta activitat està emmarcada en la subvenció que la Conselleria d'Educació ha destinat als municipis per a dur a terme activitats de suport educatiu.

En aquesta ocasió, els i les alumnes han explorat i dansat la història d'amor i tragèdia de William Shakespeare, utilitzant com a fil conductor músiques de compositors clàssics com F. Prokofiev, P. Txaikosvki i C. Gounod, així com d'altres autors contemporanis.

L'espectacle ha servit per a reflexionar sobre l'alteritat i la importància de la construcció col·lectiva i el respecte a les diferències. A través de la dansa, els xiquets i les xiquetes han après a valorar la diversitat com a font de riquesa i han desenvolupat la seua consciència corporal i expressiva. A més, han entés que la única manera de construir aquesta creació escènica i una societat millor és a partir de la creació conjunta, del respecte a la diferència i l’amor.

La representació tindrà lloc dijous, 20 de juny, a partir de les 22 hores, al pavelló multiusos.

L'AJUNTAMENT DE FAURA, COMPROMÈS AMB L'EDUCACIÓ I LES ARTS

L'Ajuntament de Faura ha mostrat el seu ferm compromís amb l'educació i les arts des del principi d'aquesta iniciativa, el curs escolar 2018/2019. L'alcaldessa de Faura, Consol Duran, ha destacat que “la dansa és una eina valuosa per al desenvolupament integral dels xiquets i les xiquetes, ja que els permet expressar-se lliurement, treballar en equip i desenvolupar la seua creativitat”.

"Estem molt satisfets i satisfetes amb la trajectòria d'aquest projecte i del seu impacte en la nostra escola", ha assenyalat Duran. "La dansa aporta un valor afegit a l'educació dels nostres xiquets i xiquetes i els ajuda a créixer com a persones", ha afegit.

El projecte de Dansa del CEIP Sant Vicent Ferrer s'ha consolidat com una activitat clau en el currículum escolar del centre. Cada any, els alumnes de sisè treballen en una nova proposta creativa que els permet explorar diferents temes i cultures a través del moviment i la música.

En anys anteriors, s'han abordat obres com "L'Odissea" (2019), "Les Metamorfosis" (2020), "El futur comença ara" (2021), "La Consagració de la Primavera" (2022) i el "Quixot" (2023).

 

 

 

 

 

14 de juny de 2024