Ajuntament de Faura

FAURART CELEBRA LA SEUA DÈCIMA EDICIÓ AMB UNA ESPECTACULAR PROGRAMACIÓ

fb


El Festival de Teatre i Arts de Carrer tornarà a ser els dies 11 i 12 de maig una cita ineludible per als amants de les arts escèniques del Camp de Morvedre

Durant els dies 11 i 12 de maig Faura tornarà a omplir-se d'art, teatre circ i música amb la completa i variada programació de FaurArt. El Festival de Teatre i Arts de Carrer de Faura arriba a la seua dècima edició reafirmant-se com un esdeveniment cabdal en el paisatge cultural del Camp de Morvedre i més enllà. Una celebració especial que posa de relleu l'aposta de l'Ajuntament de Faura per a promoure l'accés a la cultura de qualitat.

Les arts escèniques tornaran a prendre les places i carrers del municipi i, amb aquestes, el públic de totes les edats, que espera entusiasmat i impacient, any rere any, aquesta cita amb el teatre de carrer.

 

UNA PROGRAMACIÓ AMB PRESTIGIOSOS ESPECTACLES

La programació d'enguany inclou propostes de reconegut prestigi i innovació de cinc companyies nacionals de mig i gran format.

La inauguració de l’edició de 2024 tindrà lloc dissabte, 11 de maig, amb una presentació a les 11:30 hores al Saló d'actes de l'Ajuntament de Faura. Posteriorment, a les 12 hores, el mateix lloc acollirà la projecció del documental "A Peu de Carrer. Quant el teatre ix al carrer", dirigida per Cristian Font i Pascual Ibáñez i produït per Tomás Ibáñez i Pascual Ibáñez, de la companyia teatral Visitants en coproducció amb la companyia Producciones La Hormiga. La peça narra l'evolució de les Arts de Carrer a la Comunitat Valenciana, des dels seus inicis, als anys setanta i vuitanta, fins a l'actualitat. Aquesta projecció simbolitza l'obertura del festival i subratlla la profunditat cultural i creativa que FaurArt ha fomentat durant una dècada.

Dissabte, 11 de maig, a les 18 hores, la Cía. Zanguango posarà en escena a la plaça Mestre Enric Garcés "Al otro lado", guanyador del Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer en 2020. Un teló portàtil descobreix històries divertides ocultes en la vida quotidiana, convertint al públic en actors i protagonistes involuntaris d'una història real i imaginada.

Per la seua banda, Colectivo F.R.E.N.È.T.I.C presentarà a les 19 hores, al Parc de La Canaleta, "Save the temazo", una fusió d'arts circenses i grans cançons dels anys 80-90, que, amb 6 actors i un dj, promet fer vibrar al públic amb cada acrobàcia i nota musical a 10 metres d'altura.

La Cia. Familia Lucas oferirà dos passes de la funció "Animales hackeables". Un espectacle nocturn i itinerant dirigit per l'acreditat director Ximo Flores. Les representacions tindran lloc a les 21:30 i a les 23 hores, al bosc mediterrani del Parc de La Rodana.

Diumenge, el festival començarà amb Dani Miquel i els MaMeMiMoMúsics que oferiran a les 12 hores, a la plaça Major,  "Volem", un espectacle que celebra la nova música infantil valenciana, guanyador del Premi Ovidi 2022 al millor disc per a públic infantil.

Per a tancar la dècima edició de FaurArt, la Cía. Jimena Cavalletti representarà a l’hort de darrere del centre mèdic, a les 18 hores, "B.O.B.A.S. Banda Orquestal Benèfica de Actos Sepulcrales". Un espectacle que ha rebut múltiples reconeixements per la seua originalitat i qualitat. En ell, tres músiques que durant el retard del difunt, compartixen al costat de la família i amistats una espera summament incòmoda i desastrosa. Millor espectacle de carrer en el FETEN, millor espectacle de carrer en el Umore Azoka i premi del públic en l'ARCA.

Durant aquests deu anys, FaurArt ha demostrat que la cultura pot transformar espais i comunitats. L'esdeveniment ha estat un motor per al desenvolupament cultural, turístic i econòmic local, destacant l'important paper de l'Ajuntament de Faura en la promoció de les arts escèniques.

El festival ha apostat per les noves tendències artístiques, pioneres i adaptades als temps actuals amb una visió intel·ligent. Més de 163 companyies teatrals, projectes musicals, performance, exposicions, murals, estrenes i tallers de joc dramàtic han passat pels seus carrers, places i horts, abastant totes les disciplines de teatre i arts de carrer.

 

Per a consultar la programació completa visita la pàgina de FaurArt, fent clic ací. 

 

 

 

 

25 d’abril de 2024