Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT PROTEGIX LA RODANA DEL FOC AMB UN NOU PROJECTE D’SMART CITY QUE INCLOU TECNOLOGIA P

fb


El consistori desplega un avançat sistema de detecció precoç d'incendis mitjançant sensors de paràmetres ambientals

En un nou pas cap a la innovació i la seguretat ambiental, l'Ajuntament de Faura ha implementat un sistema pioner a la comarca d’El Camp de Morvedre per a la detecció precoç d'incendis en la muntanya de La Rodana. Aquesta iniciativa forma part del projecte Smart City 2023, recolzat per una subvenció de 19.999,99 euros concedida per la Diputació de València, i representa una significativa acció per a la modernització del municipi i l'optimització dels seus servicis a la ciutadania.

Amb un cost total de 25.149,85 euros, l'Ajuntament es farà càrrec de la diferència no coberta per la subvenció, reafirmant el seu compromís amb la seguretat dels seus espais verds i la qualitat de vida dels seus habitants. Gràcies a aquest projecte s’han instal·lat set sensors de qualitat ambiental que permetran monitorar paràmetres crítics com la temperatura, la humitat i la direcció i velocitat del vent, enviant actualitzacions cada 30 minuts per a avaluar els nivells de risc d'incendi. A més, s’ha instal·lat una càmera que també envia un avís en cas de detectar fum.

La col·locació d'aquestos sensors servirà no sols per a previndre i alertar sobre possibles incendis sinó també per a promoure pràctiques segures entre els ciutadans, com la prohibició de cremes de restolls, amb l’objectiu de protegir el valuós paratge natural de La Rodana.

UN LLARG HISTORIAL COM A SMART CITY

L'aposta de Faura per convertir-se en una Smart City s'ha vist reflectida en diverses iniciatives passades, finançades en part per la Diputació de València, que inclouen des de la reducció del consum de recursos hídrics mitjançant sistemes de reg intel·ligents fins a la millora de la seguretat viària amb la instal·lació d’un radar pedagògic i càmeres de detecció de matrícules. Aquestes accions, juntament amb la nova mesura de prevenció d'incendis, subratllen la dedicació del municipi a emprar les últimes tecnologies per al benestar general i la preservació del medi ambient.

Amb aquest nou projecte, Faura no sols reforça la seua infraestructura contra els incendis forestals sinó que també es posiciona com un model a seguir en la implementació de solucions tecnològiques per a la gestió urbana i ambiental, marcant un precedent a la comarca d’El Camp de Morvedre i la província de València.

 

 

11 d’abril de 2024