Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT APROVA EL PRESSUPOST PER A 2024

fb


L’aprovació va tindre lloc durant un Ple extraordinari en què es va llegir un manifest consensuat pels tres partits polítics amb motiu del 8M

L'Ajuntament de Faura ha aprovat el pressupost per a l’any 2024 durant la celebració d’un Ple extraordinari que ha començat amb el record a les últimes víctimes de violència de gènere i a totes les persones que s’han vist afectades per l’incendi d’una finca de vivendes a València. Pel que fa a les dones assassinades, l’alcaldessa, Consol Duran, ha condemnat aquestos fets i ha recordat que “encara queda molt de camí per fer” en la lluita contra el masclisme. Quant al terrible succés de València, Duran ha lamentat les pèrdues humanes que ocasionà el foc i ha destacat el bon treball que han fet els cossos i forces de seguretat. A més, ha mostrat la predisposició de l’Ajuntament en ajudar en tot allò que siga necessari.

Ja dins de l’orde del dia, l’alcaldessa ha presentat el Pressupost General per a l’exercici fiscal 2024, que se situarà en 2.176.701 euros. Es tracta d’uns comptes cautelosos i prudents que s’ajusten a les circumstàncies actuals, amb una absència d'informació clara sobre els plans d'inversió i possibles subvencions a les quals el municipi podria accedir després dels canvis en l'Administració autonòmica i amb els pressuposts generals de l’Estat encara sense aprovar.

En eixe sentit, l’alcaldessa ha subratllat la necessitat de “ser cautelosos i responsables en la gestió dels recursos disponibles”. Les decisions pressupostàries s'han pres considerant el panorama polític actual, sense comprometre la capacitat de resposta a les necessitats de la comunitat. "Ens trobem en un moment d'incertesa política i és el nostre deure com a Administració local ser previnguts en la planificació financera. Hem dissenyat un pressupost que reflectix la nostra prudència i compromís amb l'estabilitat financera del municipi", ha afirmat Duran.

A mesura que avance l'any, l'Ajuntament revisarà i ajustarà les partides pressupostàries segons evolucionen les circumstàncies. “Aquest enfocament flexible garantirà que el municipi estiga preparat per a adaptar-se a qualsevol canvi en les condicions i continuar proporcionant els servicis necessaris als ciutadans i ciutadanes”, ha explicat l’alcaldessa.

El pressupost ha estat aprovat amb el vot a favor de PSPV i PP i el vot en contra de Junts per Faura.

LECTURA DE MANIFEST AMB MOTIU DEL 8M

El segon punt de l’orde del dia ha estat la lectura d’un manifest consensuat pels tres partits polítics que conformen el plenari amb motiu de la proximitat del 8 de Març, Dia de la Dona. L’alcaldessa ha llegit el document on ha recordat que “des de fa més de 100 anys, el 8 de març és un dia que celebra els drets conquistats per les dones en tots els àmbits i commemora la llarga història de lluites i sacrificis per a aconseguir-los”. En eixe aspecte, ha destacat que “cada 8M és un homenatge a totes les dones que han lluitat i continuen lluitant pels seus drets, reconeixent la seua valentia, resiliència i contribució inavaluable en  tots els àmbits de la vida”. “Una lluita que seguix, ja que encara queda camí per recórrer fins a assolir eixa igualtat real entre home i dones”, ha remarcat.

Duran ha recordat algunes de les paraules de Maria Cambrils, una de les grans primeres feministes valencianes, en 1925, i ha subratllat que “seguixen rabiosament d'actualitat”. “I com a representants públics tenim l’obligació moral d’aconseguir per a les generacions futures un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures, com va dir Rosa de Luxemburg”, ha conclòs.

 

 

 

11 de març de 2024