Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT PROMOU LA IGUALTAT, L’APODERAMENT DE LA DONA I LA SOLIDARITAT AMB EL SEU PROGRAMA

fb


Els actes començaran el 8 de març i finalitzaran el 14 d’abril

L'Ajuntament de Faura ha preparat una variada sèrie d'esdeveniments amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona, que reflectixen el seu compromís amb la igualtat i la reivindicació dels drets de la dona. Aquestes activitats, que abasten diverses expressions culturals i esportives, busquen promoure l’apoderament de la dona, però també demostrar la solidaritat del municipi.

Des d'una Marxa per la Igualtat amb la vibrant música de la batukada Tiakatú, passant per una divertida masterclass de zumba, cada esdeveniment ha sigut acuradament dissenyat per a fomentar la consciència sobre qüestions de gènere.

El CEIP Sant Vicent Ferrer serà el punt de trobada per a la Marxa per la Igualtat el 8 de març, a partir de les 12:30 hores. Una activitat oberta al poble que es configura com una manifestació inclusiva i reivindicativa. L’acte acabarà a La Rodana, als peus de l’escultura Passat, present i futur, amb la lectura d’un manifest i la música ambiental de diverses cançons a favor de la igualtat. L’esdeveniment compta amb la col·laboració del CEIP Sant Vicent Ferrer i l’Associació de Famílies de l’Alumnat.

El pavelló multiusos acollirà el Sopar de la Dona, el 9 de març, a les 21 h. A més d'una nit de convivència i celebració, el sopar inclourà, gràcies a la col·laboració del comerç local de Faura, la tradicional rifa solidària a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer.

La Casa Gran es transformarà en un teatre el dia 23 per a presentar, a partir de les 19 hores, l'obra "María, La Jabalina", a càrrec de la Companyia Hongaresa de Teatre. Un espectacle que llança llum sobre la vida d’aquesta miliciana anarquista, nascuda en Port de Sagunt, última dona afusellada pel franquisme.

Per la seua banda, l’auditori de La Canaleta vibrarà el dia 24 de març amb l'energia d’una masterclass de zumba dirigida per la monitora Raquel Fraile, a partir de les 11 hores.

El dia 27, a les 17 hores, un triangular de futbol femení en el camp de futbol municipal posarà de manifest el talent i la dedicació de les dones en l'àmbit esportiu, amb la participació de l'Infantil i Aleví femení del Club de Futbol Faura.

La programació amb motiu del 8 de març culminarà el dia 14 d’abril amb un emotiu concert d’Ellesax en la Plaça Mestre Enric Garcés, a les 12:30 hores. Un quartet de saxòfons format íntegrament per dones que oferirà una experiència musical única i enriquidora.

Aquestos esdeveniments, amb la col·laboració activa del CEIP Sant Vicent Ferrer i el comerç local, representen un pas ferm cap a la construcció d'una societat més igualitària i justa.

 

  

 

 

4 de març de 2024