Ajuntament de Faura

FAURA REP UNA SUBVENCIÓ PER A INSTAL•LAR UN SISTEMA DE DETECCIÓ PRECOÇ D’INCENDIS

fb


L’ actuació forma part del projecte Smart Cities de la Diputació de València

Faura avança cap a la sostenibilitat amb la implementació de solucions tecnològiques per a previndre incendis, continuant així amb el seu ferm compromís per convertir-se en un municipi intel·ligent. En eixe sentit, l'Ajuntament de Faura ha dut a terme la instal·lació, configuració i manteniment de dispositius intel·ligents destinats a la detecció precoç d'incendis.

La iniciativa s'emmarca dins de la convocatòria de subvencions per a actuacions d’Smart Cities (Ciutats Intel·ligents) de la Diputació de València, amb una inversió total de 25.149,85 euros, dels quals, 19.999,99 euros provenen específicament de la subvenció Smart Cities 2023 atorgada per la Diputació.

Els dispositius implementats consistixen en sensors de mesurament de paràmetres ambientals, que permeten monitorar l'entorn en temps real i detectar qualsevol anomalia que puga indicar la presència d'un incendi en les seues etapes inicials.

La integració d'estes dades es duu a terme mitjançant la plataforma SENTILO de la Diputació de València, una ferramenta dissenyada per a gestionar i analitzar informació provinent de dispositius intel·ligents en entorns urbans. Esta integració proporciona a l'Ajuntament de Faura una visió holística de les condicions ambientals, facilitant la presa de decisions informades per a la prevenció i control de possibles incidents.

Amb esta inversió estratègica, Faura reafirma el seu compromís amb l'avantguarda tecnològica i la sostenibilitat, posicionant-se com un referent en el camí cap a la construcció de ciutats més intel·ligents i resilients. L'administració local continuarà explorant oportunitats per a implementar solucions innovadores que milloren la qualitat de vida dels seus habitants i promoguen un desenvolupament sostenible.

 

 

 

 

 

21 de febrer de 2024