Ajuntament de Faura

LA CAMPANYA 'ESTIMA EN POSITIU' REP UNA SUBVENCIÓ DEL PACTE CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

fb


L'ajuda servirà per a crear un recorregut explicatiu amb codis Qr

La campanya "Estima en positiu" ha rebut una subvenció del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat per a l'any 2022 per valor de 4.334,55 euros. Amb aquesta partida atorgada a l'Ajuntament de Faura es finançarà un recorregut explicatiu amb codis Qr. 

Aquestos elements serviran per a crear un sender entre les quatres escultures que conformen "El Camí de l’Estima”. La persona que visita aquest espai podrà conéixer el significat de cada escultura escanejant el codi que trobarà junt a elles amb el seu telèfon mòbil. 

Aquestes quatre estacions simbolitzen elements o característiques de l’amor, remarcant què és i què no és estimar en positiu.

La primera de les escultures es titula “Emmarca l’amor” i està situada en un lloc privilegiat. L’obra, que té forma de marc fotogràfic, enquadra unes espectaculars vistes de l'horitzó i de la mar Mediterrània. A més, incorpora en els seus costats uns elements gràfics, 13 roses i 3 papallones, que, a priori, poden resultar únicament decoratives, però que són també un homenatge a diverses dones: “Les 13 roses” i les Germanes Mirabal.

Seguint el passeig es troba el "Coet de l’adeu”, una espectacular escultura que pretén convertir-se en una zona simbòlica de punt i final, que envie molt lluny tot allò que no és estimar-se en positiu, tot allò que converteix a l'amor en tòxic i que fa malament a una parella.

Amb el títol “Conta’m” i simbolitzant un tipi, la següent escultura versa sobre la importància de denunciar qualsevol maltractament per tractar de posar solució al problema. 

Per últim, "La flama de l'amor" fa un homenatge a l'amor pur i total: l'amor propi, l’autoestima. Tot comença a anar bé quan una persona s’estima a si mateixa. Quan una persona es cuida psicològicament i físicament, és més fàcil que es comporte igual amb els seus semblants. La flama simbolitza l'amor i l’infinita energia que este produeix quan és positiu.

 

 

 

 

 

28 de juny de 2023