Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT CELEBRA EL DIA DE LA DONA COMPLETANT EL CAMÍ DE L’ESTIMA AMB UNA NOVA ESCULTURA

fb


Els actes amb motiu del 8M començaran amb un Ple extraordinari i finalitzaran amb el tradicional Sopar de la Dona

Enguany, els actes per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, començaran a Faura de bon matí, concretament a les 9 hores. A eixa hora, tal i com van acordar tots els grups polítics durant l’última Junta de Portaveus, se celebrarà a l’ajuntament un Ple extraordinari “per tal de visibilitzar que la xacra de la violència masclista continua molt present en la nostra societat”, ha explicat la tinenta d’alcalde, Consol Duran. “Un problema -ha recalcat- que afona les seues arrels en la falta d’una consciència igualitària entre homes i dones”. En eixe sentit, ha apuntat que “com a institució, és el nostre deure fer que tots els dies siguen 8M i no reduir la lluita per la igualtat a un dia o una setmana l’any”.

A les 12 hores, els actes es traslladaran al CEIP Sant Vicent Ferrer, des d’on partirà, una marxa per la igualtat ambientada amb la música de la batucada Tiakatú formada per dones, i que permet aprendre valors com feminisme, sororitat, empoderament, autoestima, a través de la música i el ritme. Esta activitat està emmarcada en la subvenció que la Conselleria d'Educació ha destinat als municipis per a dur a terme activitats de suport educatiu. La marxa acabarà al parc de La Rodana, des d'on l’alumnat oferirà una actuació musical i es llegiran diversos manifests a càrrec de membres de la comunitat educativa i de la corporació municipal.

A més, en aquesta zona tindrà lloc un dels actes centrals de tota la programació del 8M: la inauguració d’una nova escultura que formarà part d’El Camí de l’Estima, el projecte escultòric impulsat per l’Ajuntament que va veure la llum durant el passat 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència cap a la Dona. La nova obra, titulada “Conta’m”, pretén fer reflexionar sobre la importància de demanar ajuda i denunciar en cas de ser víctimes de qualsevol tipus de violència masclista. L’escultura representada per un tipi de metall (el mateix material emprat en la resta del recorregut) crea un espai íntim molt adient per a les confessions que busquen posar solució al problema.

Com ja és habitual, escola i Ajuntament han treballat conjuntament en la organització d’aquest acte que estarà ple de simbologia i reivindicació en favor de la igualtat.

La programació continuarà dissabte, 11 de març, amb la recuperació del tradicional Sopar de la Dona, al pavelló multiusos. Una vegada més, durant l’acte, que congregarà a bona part de les dones del municipi en una nit festiva i reivindicativa, se sortejaran diversos productes dels comerços locals amb una rifa solidària, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. A eixe respecte, la tinenta d’alcalde ha agraït la bona acollida i participació del teixit comercial del municipi en aquesta iniciativa. “Sense ells no seria possible”, ha conclòs.

Totes les dones interessades en apuntar-se al sopar podran fer-ho a l’ajuntament fins al 9 de març, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores.

 

 

 

 

 

1 de març de 2023