Ajuntament de Faura

L’AJUNTAMENT REVALIDA LES DUES FLORS D’HONOR DEL CERTAMEN VILES EN FLOR

fb


El municipi participa per quart any en el programa que reconeix la millora i potenciació d’espais verds urbans i la riquesa paisatgística

Com des de fa quatre anys, l’Ajuntament de Faura ha aconseguit revalidar les dues Flors d’Honor del certamen Viles en Flor de la Comunitat Valenciana. Un reconeiximent que ha posat a Faura a l’altura de poblacions més extenses i de molta més població, com Alzira, Alfàs del Pi, Paiporta, Alboraia i Sueca.

 Aquest programa de caràcter anual organitzat per ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) reconeix en forma de guardons, anomenats Flors d'Honor, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn. Les poblacions poden aconseguir un màxim de cinc Flors d’Honor, segons la valoració del jurat.

A més de la riquesa paisatgística i el patrimoni natural de cada poble, el certamen, també valora altres aspectes com iniciatives relacionades amb la millora dels sistemes de regadiu o el tractament i poda de les diverses espècies plantades al municipi.

En el cas de Faura s’ha valorat les diferents actuacions encaminades cap a una jardineria sostenible com el foment per la utilització de plantes autòctones adaptades al clima i a l’entorn pel que requereixen menys aigua i menys manteniment; o en uns mesos, la automatització del reg amb sensors d’humitat per a poder ajustar les hores de reg a les necessitats reials de cada zona. A més de tots aquestos aspectes, s’ha tingut en compte la realització d’un inventari de l’arbrat i el desenvolupament d’un Pla Director dels espais verds, que serà portat a la pròxima sessió ordinària del Ple per al seu debat i aprovació, i que es tracta d’una eina que orienta les decisions presents i futures, tant pel que fa a la planificació, com a la gestió i el manteniment dels espais verds.

LA RODANA, UN PROJECTE VIU QUE CREIX

Per la seua banda, un dels principals atractius a nivel paisatgístic que sempre capta l’atenció del jurat és el parc de La Rodana i el Bosc Mediterrani. En edicions passades, s’havia valorat la creació del Passeig de les Dones i de diversos elements que enriquien l’espai, com la Cadira dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas, però, enguany, a més, ha hagut una nova zona que s’ha afegit a les ja conegudes anteriorment pels membres del jurat: el Jardí de les Cinc Roses. Aquest espai ubicat al Passeig de les Dones, que va ser inaugurat amb motiu del Dia de la Dona, mostra cinc varietats de roses que porten el nom de destacades dones: la bioquímica Margarita Salas; Clotilde Sorolla, creadora del Museu Sorolla; l’escultora Camille Claudel; Setsuko Thurlow, Premi Nobel de la Pau 2017; i l’escriptora Concha Espina. Una iniciativa que reforça la idea de que La Rodana és un projecte viu, que continua creixent.

El veredicte del jurat, que està compost per professionals de reconegut prestigi dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme, el turisme i la cultura, es va donar a conéixer durant una gala que se celebrà divendres, 14 d’octubre, a Gandia. 

 

La tinent d’alcalde, Consol Duran, ha declarat que “des del consistori es continuarà treballant per a tractar d’aconseguir una tercera Flor d’Honor”. “Volem seguir escalant posicions, perquè el nom de Faura siga també sinònim de naturalesa, de protecció del medi ambient i d’espais verds que milloren la qualitat de vida de la gent”, ha indicat.

 

 

18 d’octubre de 2022