Ajuntament de Faura

FAURA INSTAL·LA UN RADAR PEDAGÒGIC

fb


Una iniciativa emmarcada en les subvencions Smart Cities de la Diputació de València

Faura continua caminant cap a un municipi intel·ligent amb un radar i tres càmeres de detecció de matrícules a les principals entrades del poble, amb una inversió total de 25.470,50 euros, dels quals 20.000 euros provenen de la subvenció de Smart Cities 2021 de la Diputació de València.

Aquesta actuació té com a objectiu millorar la seguretat viària i conscienciar i persuadir en la reducció de velocitat, el que suposarà la disminució de les emissions de CO2. Però també la recollida de dades que s’integraran en la plataforma Sentilo de la Diputació de València.

Aquests dispositius intel·ligents s’han instal·lat en l’avinguda de la Glorieta (radar i càmera) i en la intersecció dels carrers Esports i Santa Bàrbara, en direcció cap a Benifairó de les Valls (càmera). La càmera en l’encreuament de la ronda Rodana amb el carrer València, direcció Sagunt estarà operativa en uns dies.

Mentre que les càmeres tenen la funció de llegir les matrícules i enviar la informació sobre els vehicles que passen a la Policia Local, mitjançant la plataforma Sentilo, el radar indica als conductors la velocitat a què circulen informant-los de si és correcta o han de disminuir-la, però sense sancionar, d’ahí el seu caràcter pedagògic.

L’Ajuntament de Faura ja porta un temps treballant en aquesta direcció amb la finalitat de convertir al municipi en una Smart City. L’any passat s’instal·laren uns dispositius per recollir i optimitzar el consum de l’enllumenat públic, finalitzant així el projecte que va començar el 2019. En definitiva, actuacions que redueixen la petjada de carboni i fan de Faura un poble més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

 

 

 

 

26 d’abril de 2022