Ajuntament de Faura

FAURA INSTAL•LA 85 PLAQUES FOTOVOLTAIQUES A LA COBERTA DEL PAVELLÓ MULTIÚS

fb


L'Ajuntament es planteja ampliar aquesta iniciativa en altres edificis municipals.

L’experiència pilot de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Faura ha finalitzat la primera fase, on s’han instal·lat 85 plaques fotovoltaiques al pavelló multiús amb una potència de 27,5 kWp, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la cooperativa d’energies renovables Sapiens Energia.

Aquesta iniciativa comporta avantatges econòmics, mediambientals i socials, ja que es poden adherir els veïns i veïnes interessats en les energies renovables i en reduir el preu de la seua factura elèctrica. Les persones que participen poden accedir al ‘quadre de visualització’, on poden consultar la informació sobre el seu comportament de consum per maximitzar l’eficàcia, canviar hàbits i reduir el màxim possible els costos que produïxen.

L’abast d’aquesta instal·lació solar fotovoltaica és d’una distància màxima de 500 metres i aquest projecte, la CEL, es troba al Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) del municipi, la finalitat del qual és minimitzar l’emissió de CO2 a Faura i progressar en els objectius de sostenibilitat. La CEL consistix en un grup de persones que produïxen, consumixen, compartixen i venen energia autogenerada, a més de beneficiar-se col·lectivament.

Des de l’Ajuntament es preveu la instal·lació de més plaques fotovoltaiques al pavelló municipal i l’estudi d’instal·lació en altres edificis municipals.

 

27 de desembre de 2021