Ajuntament de Faura

FIRA I BAIXADA MARCARAN EL PRIMER CAP DE SETMANA DE DESEMBRE





fb


L’Ajuntament ha decidit traslladar la festivitat de Santa Bàrbara del mes d’agost a la data on se celebrava als seus orígens

Els faurers i faureres tornaran a gaudir durant aquest mes de desembre de dos de les seues tradicions més importants: la Fira i la Baixada. La Fira, com és habitual, se celebrarà el primer diumenge de desembre, però aquesta vindrà precedida d’una festivitat que des de fa molts anys té lloc al mes d’agost: la festivitat de Santa Bàrbara.

Des de fa més de cent anys la festa en honor a la patrona de Faura no se celebrava l’últim mes de l’any, malgrat que als seus inicis es commemorava en eixa data, coincidint amb la seua onomàstica, el 4 de desembre.

L’Ajuntament ha programat un complet inici del mes de desembre per a la població. El dia 5 els carrers de Faura acolliran la Fira i un dia abans, dissabte, 4, tindrà lloc la “Baixada” de Santa Bàrbara. El colofó a este cap de setmana festiu ho posarà la “Pujada”, que se celebrarà dilluns, 6. “Una celebració extraordinària per a un poble extraordinari en unes circumstàncies extraordinàries”, en paraules de l’alcalde, Toni Gaspar.

Quant a les mesures que haurà de complir la població per tal d’assistir als actes, des de l’Ajuntament s’ha insistit en que, malgrat que totes les celebracions tindran lloc a l’aire lliure, serà obligatori l’ús de la mascareta. A més, tot estarà subjecte a les variacions respecte a les mesures COVID-19 que les autoritats sanitàries puguen establir.

El programa festiu s’iniciarà divendres, 3, a les 18:00 hores, amb la inauguració de la pintura “Sorolla, set acadèmies i un trencament”, una obra que estarà exposada durant uns dies al saló de Plens de l’ajuntament, i on podrem veure l’obra “Nu femení” de 1886, que va ser censurada en el seu moment, però que en realitat innovava i desafiava a la societat benpensant d’aquella època.  En ella es pot observar el realisme de la figura humana i la nuesa entesa com a una imatge simbòlica de la llibertat i la creativitat, fins i tot com a puresa i sinceritat.

Dissabte, 4, a les 14:00 hores, tindrà lloc el repartiment de calderes, organitzades pels festers. I, de vesprada, a les 18:30 hores, Faura es plenarà de llum, coets i música amb una “Baixada de Santa Bàrbara” extraordinària, que anirà precedida pel grup de Danses de Faura i tancada per la Societat Joventut Musical de Faura. Es farà el recorregut tradicional amb la imatge, que estarà il·luminada pels tiradors de coets. La nit acabarà a La Canaleta, amb l’orquestra Pato Daniels, que començarà a les 21:30 hores.

Diumenge, 5, dia de la Fira, que enguany, el tradicional recorregut pels carrers Major i Santa Bàrbara, s’ampliarà amb una altra zona a la Plaça Major, on s’instal·laran parades tradicionals d’alimentació i de productes nadalencs. A les 12:00 hores, la companyia La Troupe Malabó ens oferiran “Abracadabra”, , hi haurà un espectacle d’humor i de màgia per als més menuts a la plaça mestre Enric Garcés.

I a les 18:00 hores, la música tornarà a sonar, amb el concert de Jonathan Penalba a la plaça Mestre Enric Garcés, que ens presentarà el seu disc “Reversions”, premi Carles Santos de la Música Valenciana 2020 al millor disc de fusió i mestissatge. Un castell de focs artificials posarà fi a uns dels dies grans de Faura. Serà a les 20:00 hores al parc de Quémalo i està organitzat per Piroval i la col·laboració de la Diputació de València dins del programa “Torna la llum”.

Amb la “pujada” de Santa Bàrbara, dilluns, 6, a les 10:00 hores, els faurers i faureres finalitzaran aquestos intensos primers dies de desembre.

 

 

Ací teniu el programa complet de Fira i resta d'activitats extraordinàries previstes del 3 al 6 de desembre.

Si vols descarregar-te la programació, clica ací.

 

 

1 de desembre de 2021