Ajuntament de Faura

BAN

fb


La maquinària s’ha posat en marxa perquè pugam celebrar la Fira, precedida per la “Baixada” de Santa Bàrbara i per la “Pujada”

Des de desembre de 2019 que els nostres carrers no han pogut vibrar amb dos de les tradicions que tots els faurers i faureres vivim amb més intensitat: la Fira i la Baixada. Els dos dies grans on el nostre poble s'ompli de sentiments, s'ompli de ganes de carrer i s'ompli de germanor amb tots els qui ens visiten o ja no viuen al poble.

Amb la suspensió de les Festes d'Agost d'enguany, per segon any consecutiu, ens marcàrem un objectiu: si la vacunació progressava i si la pandèmia ho permitia, amb la retirada de les restriccions celebraríem la Fira a desembre. A més, junt a ella, faríem també una cosa que fa més de cent anys que no es fa al desembre (malgrat que era a eixe mes quan se celebrava als seus orígens): la festivitat de Santa Bàrbara. La celebraríem tal com ho feien els nostres avantpassats, a l’hivern, el dia 4 de desembre, el dia de la seua onomàstica, que marca en el diumenge mès proxim a eixe dia la Fira del nostre poble.

I les coses s’han anat complint. Les restriccions han caigut, la vacunació i el retrocés de la gravetat de la pandèmia fan que eixe objectiu, després de diferents converses amb responsables públics, sanitaris, amb la parròquia i després d’infinitat de converses individuals, com fem sempre, estiga més a prop de ser una realitat. La maquinària s’ha posat en marxa perquè pugam celebrar la Fira, el primer diumenge de desembre, precedida per la “Baixada” de Santa Bàrbara el dissabte 4 i per la “Pujada”, el dilluns 6 amb repartiment d’embotit i tot.

Una celebració extraordinària, per un poble extraordinari, en unes circumstàncies extraordinàries. Amb el record en els que quedaren en el camí i amb la gratitud a totes les persones que han fet possible que després de tants mesos de pandèmia puguem celebrar-ho.

Serà amb mascareta, i potser amb alguna restricció.
Serà demanant trellat i coneixement i amb un ull en la seguretat, però SERÀ, si tot acompanya.
I a esta celebració extraordinària convidem a tots els nostres pobles germans de Les Valls i de El Camp de Morvedre.
En breu anirem informant-vos de tots els detalls.

Cuideu-vos.
L'alcalde.

 

12 de novembre de 2021