Ajuntament de Faura

ACABADA LA PRIMERA FASE D’UN ARBORÈTUM A LES FALDES DE LA RODANA

fb


Les obres de millora i manteniment han estat a càrrec de la Diputació de València

 

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de la primera fase del nou arborètum a les faldes de la Rodana reconvertint així l’antiga zona d’acampada en un jardí botànic especialitzat on estaran representades les espècies forestals de la nostra comunitat separades per diferents àrees climàtiques i vegetals com són litoral, coscollar i muntanya. Esta primera fase ha consistit a retirar els tancaments deteriorats dels diferents bancals i la realització d’un caminet formigonat que servirà com a indicador de l’itinerari a seguir.

A més s’han fet tasques de manteniment en el sender local de La Rodana i s’ha acabat amb el projecte de senyalització d’espècies botàniques de la zona. En total una vintena d’espècies que han convertit aquest sender amb una aula didàctica a l’aire lliure on aprendre no sols el seu nom sinó també coses curioses.

A banda d’aquestes actuacions de manteniment i millora, també s’ha invertit en la instal·lació d’un hidrant en la zona d’interfície urbana-forestal, és a dir, en el camí que separa l’àrea recreativa de la Rodana, ja que és accessible per a vehicles i camions autobomba i facilitaria les tasques en un hipotètic incendi forestal. Queda pendent per a una segona fase la connexió de l’hidrant amb el dipòsit i bomba d’aigua situada al Parc de la Rodana.

Les actuacions, recollides al Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals de Faura, han estat finançades íntegrament per la subvenció de Gestió Forestal Sostenible 2020 de la Diputació de València, per un cost que han rondat els 38.800 euros.

 28 de setembre de 2021