Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT DE FAURA PROGRAMA CONTACONTES I UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL 25N





fb


Les activitats per al públic infantil tindran lloc al CEIP Sant Vicent Ferrer

Malgrat la Covid-19, l'Ajuntament de Faura ha buscat diverses fórmules per tal de poder commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Cap a la Dona. Davant la impossibilitat de celebrar les activitats a la biblioteca, tal com es va fer l'any passat, s'ha optat per traslladar-les al CEIP Sant Vicent Ferrer, on l'alumnat tant d'Infantil com de Primària assistiran a la representació de diversos contacontes, activitats que s'emmarquen en la subvenció que la Conselleria d'Educació ha destinat als municipis per a realitzar activitats de suport educatiu per a compensar els efectes negatius de la crisi sanitària provocada per la Covis-19. 

En el cas de Infantil i primer i segon de Primària, el 24 de novembre gaudiran de “Comptes i contes, Històries per a la igualtat”, d’Ameba Teatre, on es treballa d'una manera molt simple, accessible i lúdica, combinant narració i música en directe, diferents qüestions en matèria de rols i estereotips propis del dia a dia des d'una perspectiva de gènere. Així, en els diversos contacontes es reflexionarà sobre el repartiment del treball domèstic en el nucli familiar; els rols i estereotips en el joc infantil; la igualtat d’oportunitats; i la necessitat del respecte en les relacions interpersonals i de parella, entre altres.

El dia 25 de novembre, l'alumnat de tercer a sisé aprendrà amb “Aquesta no és la típica història”, de Rebombori Cultural, sobre les vides de grans dones, com ara Mary Shelley, Gloria Fuertes, Hipatia o Marie Curie,  que lluitaren per la igualtat de gènere i coneixeran quines foren les seues contribucions a la ciència i a l’art. Històries de superació, de lluita i d’assoliments que no haurien de passar desapercebudes si volem construir un món més igualitari i millor.

D'altra banda, l'Ajuntament ha programat per al mateix dia 25 una declaració institucional, pactada pels tres grups municipals, que tindrà lloc a la plaça mestre Enric Garcés, a les 17:30 hores, on es respectaran totes les mesures sanitàries i higièniques establides davant el coronavirus.

Pel que fa a la imatge del 25N, tant per a les xarxes socials institucionals (Facebook, Instagram i Twitter), pàgina web i en format imprés a l'entrada del poble, pren uns dels lemes de la campanya contra les agressions sexuals, "Faura diu sí al Respecte", a més es proclama municipi lliure de violència de gènere i anima a qualsevol víctima de violència a denunciar-ho telefonant al 016.

Un any del Codi de Conducta davant l'assetjament laboral

El Dia Internacional de la Violència Cap a la Dona es complirà, a més, un any des que el Govern local va aprovar el Codi de Conducta davant situacions d'assetjament en l'àmbit laboral de l'Ajuntament, la redacció del qual va iniciar-se arran de l'acord adoptat en la Junta de Govern Local del 8 de juliol de 2019. El document va estar treballat per la Comissió Transversal d’Igualtat. Aquest Codi és una de les accions que proposa el primer Pla d'Igualtat entre Homes i Dones de l'Ajuntament de Faura, que es va aprovar durant la sessió plenària del mes de març de 2019.

 

21 de novembre de 2020