Ajuntament de Faura

EL CONSORCI PALÀNCIA BELCAIRE INICIA UNA CAMPANYA PER MILLORAR LA RECOLLIDA SELECTIVA

fb


DIMARTS, 19 de novembre, es durà a terme una jornada de conscienciació a la plaça del mercat per promoure el reciclatge

El Consorci Palància Belcaire, Pla Zonal de Residus C3/V1, ha iniciat una campanya de conscienciació pública que, sota el nom de “Som capaces de tot si reciclem en equip”, vol promoure i millorar les recollides selectives en origen dels residus domèstics i la fracció orgànica selectiva dels 56 municipis consorciats  amb l'objectiu de.

A través de jornades de conscienciació, que es duran a terme a Faura dimarts, 19 de novembre, es persegueix una anomenada a l'acció directa, a la participació ciutadana i al treball conjunt amb la cura del medi ambient com a eix de futur. En elles, un equip d'educació ambiental informarà la ciutadania dels avantatges de reduir, reutilitzar i reciclar de forma correcta, com una forma senzilla de contribuir al nostre entorn i lluitar contra el canvi climàtic.

Com a exemples destacats, en aquestes jornades el públic present podrà conéixer de primera mà que cada residu té el seu contenidor, inclosa la matèria orgànica, la recollida selectiva de la qual s'ha implementat recentment. De fet, les llars són responsables del 42% del menjar que acaba en el fem i amb una gestió responsable aqueixa matèria orgànica pot ser transformada en compost.

A més, resoldran els possibles dubtes en matèria de residus sobre els canvis normatius que s'apliquen directament sobre la població (com que a partir de juliol de 2021 estarà prohibida la venda de plàstics d'un sol ús), sobre la taxa de tractament de residus o el funcionament del sistema de punts de la Targeta Verda, que ofereix avantatges per reciclar.

Pots vore el vídeo de la campanya clicant ACÍ.

 

 

 

18 de novembre de 2019