Ajuntament de Faura

INICIADA LA FASE DE RECOLLIDA DE PROPOSTES PER AL PRESSUPOST DE 2020 A 'FAURA PARTICIPA'

fb


La ciutadania podrà enviar les seues idees fins al 13 de novembre

Amb l'objectiu de continuar implicant al veïnat en la confecció i desenvolupament dels pressupostos del pròxim any, l'Ajuntament de Faura torna a posar en marxa "Faura Participa". Aquest portal de participació ciutadana, creat amb la col·laboració de la Diputació de València l'any 2017, està recollit en la Carta de Participació Ciutadana del municipi.

El procediment s'iniciarà amb la fase de consulta i recollida de propostes veïnals referents a possibles inversions municipals, d'obra nova, reparació o modificació de les existents, o a adquisició de béns o equipaments municipals. Qualsevol persona major de 16 anys i empadronada en Faura podrà, fins al dia 13 de novembre, presentar els seus suggeriments accedint a la web https://faura.participago.dival.es i registrant-se. Deurà descriure la seua proposta en l'apartat "Idees" de la pàgina web. Les inversions proposades no podran ser activitats (programes culturals, festes…), serveis (com, per exemple, el de neteja), ni subvencions.

Durant la segona fase d'aquest procés consultiu, que pretén incrementar la qualitat democràtica de les institucions públiques i, per tant, millorar la gestió local, s'estudiarà la viabilitat de les propostes. Una tasca que faran els serveis tècnics de l’Ajuntament, que, posteriorment, emetran un informe sobre la seua viabilitat jurídica i tècnica i faran la valoració econòmica.

Per últim, en la tercera fase, les propostes viables seran sotmeses a votació ciutadana, on podran participar totes les veïnes i veïns de Faura, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys i empadronats en el municipi.

Per a fer possible la votació telemàtica s'ha comptat amb la col·laboració de la Delegació de Transparència de la Diputació de València, que ha desenvolupat una eina perquè tots els municipis de la província puguen dur a terme processos de consulta i participació ciutadana. La plataforma permetrà validar la identitat dels veïns que desitgen proposar o votar mesures i objectius a partir del padró municipal d’habitants que la mateixa Diputació proporciona als municipis.

Si vols descarregar-te l'infogràfic de Faura Participa, clica ací.16 d'octubre de 2019