Ajuntament de Faura

ACLARIMENT SOBRE EL REBUT DE L'IBI

fb


L'Ajuntament vol resoldre els dubtes que hi ha sobre les variacions de l'Impost sobre Béns Immobles

En vista de certs dubtes que hi ha sobre l'IBI que ha provocat que algunes persones pensen que este impost s'ha apujat, l'Ajuntament de Faura vol aclarir algunes informacions:

En l'any 2013 el Cadastre va dur a terme la revisió dels valors cadastrals dels habitatges fent una pujada del 10%. Aquesta pujada es va fer efectiva en el rebut de l'any 2014, però d'una manera progressiva. És a dir, des del 2014, el Cadastre puja cada any l'1% del valor de la nostra vivenda. Esta pujada progressiva finalitzarà l'any 2024. En eixe any, es completarà la pujada total del 10%. En el rebut este concepte es veu reflexat en l'apartat BLiquidable.

Per la seua banda, l'Ajuntament, amb la finalitat d'atenuar l'impacte fiscal d'eixa revisió, va reduint poc a poc el tipus impositiu, tal com podeu observar en la comparativa dels rebuts que adjuntem (Pots clicar ací per vore la imatge ampliada). El que ha fet l'Ajuntament és abaixar el tipus impositiu.

Així, doncs, l'Ajuntament no ha apujat cap impost municipal. Tampoc ho ha fet per a cobrir el pagament de les festes. L'Ajuntament sufraga eixe cost amb la partida de festes que té en el seu pressupost general.

 

 

1 d'octubre de 2019