Ajuntament de Faura

L'ORQUESTRA RUSSA 'CARPE DIEM'

fb


Ens oferiran un viatge pel barroc i el romanticisme

La desena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés abaixarà el teló el dissabte 29 de juliol, a les 23 h, a la plaça de l'Hostal, amb l'actuació d'una camerata de l'Orquestra de Cambra Sant Petersburg ‘Carpe Diem'.

La ‘Carpe Diem' obrirà el concert amb la joia més cèlebre de la música barroca,  "Les Quatre Estacions" d'Antonio Vivaldi. Amb aquesta obra, Vivaldi va voler plasmar en la música els sentiments que despertaven en ell les estacions de l'any. És un exemple de música descriptiva, molt de moda en el període barroc, encara que Vivaldi la va superar, incorporant innovacions musicals i dotant-la d'una gran frescor i força expressiva. 

El concert continuarà amb "La oración del torero" de Joaquin Turina, peça profundament espanyola i, fins a cert punt, característica d'un lirisme andalús de gran delicadesa i recolliment. La producció musical de Turina s'inscriu plenament en l'anomenada "generació de mestres", que va incorporar a Espanya en els corrents estètics de les músiques europees de la seua època. Turina va saber arreplegar eixes tècniques i adaptar-les a la seua personalitat d'andalús fi, sensitiu i afable.

El concert, que tancarà la desena edició del Cicle de Vicent Garcés, acabarà amb "Serenata de cordes" de P.I. Tchaikovsky, és una de les peces més populars de l'autor i fonamental en la música romàntica. En ella es troba tota la força expressiva, gràcia i musicalitat del seu autor. Des de la seua estrena en 1880 continua emocionant pel seu romanticisme i per la bellesa de la seua melodia.

‘Carpe Diem' Orquestra de Cambra Sant Petersburg està formada per un grup de solistes de prestigi, professors i músics de les millors orquestres de l'antiga capital russa, liderats per la seua concertino i directora artística Raisa Ulumbekova, que van decidir fa uns anys reunir-se en el seu temps lliure precisament per a gaudir. El seu propòsit és la música i només la música.

28 de juliol de 2017