Ajuntament de Faura

LA DIPUTACIÓ ESTUDIARÀ LES POSSIBLES ALTERNATIVES PER A MILLORAR LA SEGURETAT DEL CAMÍ DE DALT

fb


La institució provincial s'involucrarà en la problemàtica d'esta via després que l'alcalde haja presentat una moció sol·licitant la seua participació

Buscant una solució al històric problema del Camí de Dalt que comunica Faura amb Sagunt, l'alcalde i diputat provincial, Toni Gaspar, ha presentat al Ple de la Diputació de València una moció reclamant al serveis tècnics de la institució provincial que "elaboren un estudi sobre la situació actual de la via, així com de les possibles alternatives que es podien escometre de cara al futur per tal de garantir la seguretat" dels usuaris. La moció ha sigut aprovada per unanimitat.

 Gaspar ha explicat que el camí "és habitualment lloc d'accidents", ja que té una amplària variable que va dels set als huit metres i és utilitzat en els dos sentits de la circulació. A més, ha incidit en què, part del seu recorregut, està catalogat com a vereda.

La millora de les condicions del Camí de Dalt ha sigut una de les reivindicacions recurrents al llarg de totes les legislatures, però el fet que acabe a Faura i siga propietat de dos termes municipals (1,7 km són de Sagunt; 0,5, de Benifairó i cap de Faura) complica la seua resolució. Per a l'alcalde, "el fet que fins ara no s'haja escomés un estudi seriós de la seua actual situació ni de les possibilitats d'intervenció en un futur per a millorar la seguretat s'ha degut a la existència de diferents competències municipals". "Nosaltres no podem decidir de manera unilateral què fem, perquè no ni tan sols és terme nostre", ha indicat.

En eixe sentit, ha comentat que esta problemàtica ja ha sigut abordada amb els ajuntaments de Sagunt i Benifairó i que ara ha volgut fer partícip a la Diputació per a, "entre tots, estudiar i trobar la millor opció". "L'objectiu és que col•labore en l'estudi i recolze la resolució d'esta qüestió que dura ja massa anys, com un pas previ també a que el camí, degut a la seua intermunicipalitat, passe a titularitat i tutela provincial", ha apuntat.

21 d'abril de 2015