Ajuntament de Faura

MÉS DE 500 PUNTAIRES PARTICIPAREN EN LA TROBADA ORGANITZADA PER L'AJUNTAMENT

fb


Les assistents a l'acte procedien de 30 municipis diferents de la província de València i Castelló

Més de 500 puntaires de 30 municipis de València i Castelló ompliren diumenge passat el pavelló multiusos de Faura amb motiu de la trobada organitzada per l’Ajuntament de Faura amb la col·laboració de les puntaires del poble. L’objectiu no era altre que donar a conéixer esta centenària tècnica d’encaix de boixets molt arrelada al poble i que requereix habilitat, tècnica i paciència. A més, va ser un bon moment per a intercanviar experiències, trucs i materials entre les participants.

L’acte, que s’hagué de traslladar de la Plaça Enric Garcés al pavelló multiusos per motius meteorològics, també va ser aprofitat pel grup de puntaires de Faura i Quart de Les Valls per a retre un emotiu homenatge a les pioneres que començaren a treballar esta tècnica a la Vall de Segó.

Les puntaires mostraren al públic assistent els seus treballs i la tècnica que fan servir per fer anar els boixets amb què creen les delicades puntes de coixí. Unes filigranes que tot el públic que s’acostà va poder admirar. A més, s’instal·laren diferents llocs de venda on poder adquirir productes relacionats amb l’encaix de puntes.

Enguany, la trobada comptà amb la presència de puntaires de Faura, Quart de les Valls, Benifairó de les Valls, Algar del Palància, Alfara de la Baronia, Sagunt, Port de Sagunt, Almenara, Alfara del Patriarca, Sant Antoni de Benaixeve, Soneja, Navaixes, Puçol, Meliana, la Vall d’Uixó, Aldaia, Silla, Nules, Borriol, Massamagrell, Almassora, Castelló, Grau de Castelló, Sogorb, Nules, Xirivella, Pobla de Farnals, Vila-real, Altura, Moncofa, Xilxes, Alaquàs, Requena, Macastre, Alfafar, Benicàssim, Viver, Santa Magdalena del Polpis, València, Les Alqueries, Jérica, Oropesa, Benaguasil i Paiporta.

Han passat set anys des que es va celebrar per primera vegada un acte d’estes característiques al municipi, ja que la primera edició tingué lloc l’any 2007, quan se donaren cita al voltant d’unes 150 puntaires procedents de Benifairó, Port de Sagunt, Algar del Palància, Torres Torres, Alfara d’Algimia, Sot de Ferrer, Montcada, Almenara, Castelló, Emperador o la Vall d’Uixó.

18 de desembre de 2014