Ajuntament de Faura

BETLEM DEL LLAVANER

fb


Es pot visitar fins el 6 de gener.

Desembre també és sinònim de Betlem del Llavaner, i és que des de fa déu anys, al llavaner del poble, eixe espai on durant molts anys les dones anaven a llavar la roba però també on compartien dies de conversa, es munta un betlem únic per dos motius, perquè cada any el Betlem té una composició diferent, i perquè no hi ha nadales, és la remor de l’aigua que corre pels vasos del llavaner la música que sona.
 
Al Betlem del llavaner es poden veure les escenes clàssiques com el Naixement, l’Adoració dels Reis Mags, l’Anunciació, la fugida d’egipte o la matança dels innocents. Però també les escenes més quotidianes de la gent humil, amb els seus animals i corrals.
 
Els centenars de visitants que passen cada any pel betlem queden captivats per la màgia de la bellesa napolitana i murciana de les més de dues-centes figures al poder admirar de prop l’expressivitat i la riquesa dels vestits de les peces exposades propietat de l’escriptor Fernando Delgado, de qui va nàixer la idea d’exposar en un espai públic com el llavaner.
 
La inauguració és el pròxim divendres 5 de desembre, a les 19 h. El dia de la Fira es podrà visitar el betlem durant tot el dia. La resta de dies fins al 6 de gener, l’horari és, dissabtes de 18 a 21 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.
 
4 de desembre de 2014