"/>

Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT DE FAURA DEFENSA ELS SEUS PLANS D'OCUPACIÓ, QUE HAN BENEFICIAT 387 VEÏNS

fb


L'alcalde destaca que el Consistori continuarà esforçant-se per posar el seu "granet d'arena" i "ajudar molta gent a passar per una crisi que ha vingut per a quedar-se"

L'Ajuntament de Faura continuarà amb els seus plans d'ocupació a la localitat. Un projecte que es va posar en marxa, per unanimitat dels partits polítics, l'any 2012 i que haurà donat treball, quan acabe la tercera edició, a 2015, a 387 persones, de les que 190 ja han participat en dos o tres plans diferents. L'alcalde, Toni Gaspar, ha explicat que l'objectiu és "ajudar un poc a passar a molta gent per les males circumstàncies d'una crisi que ha vingut per a quedar-se". Una crisi que és fruit, segons ha comentat, "de la incapacitat de pensar en els moments de molt creixement que açò podia arribar". "I de la lentitud -ha afegit- de les institucions en socórrer a la gent quan ho necesita, que és primordial i prioritari en una societat ben vertebrada, solidària i atenta als canvis, com crec que a tots en agradaria tenir".

Així, ha volgut incidir en "la importància que aquestos plans continuen emportant-se endavant" després que el Consell Jurídic Consultiu haja informat que les administracions locals no tenen competències en matèria de creació de treball. En eixe sentit, Gaspar ha apuntat: "malgrat l'esforç que suposa per a un ajuntament amb pocs recursos, com és el nostre, executar aquestos plan, estem decidits a posar el nostre granet d'arena per a ajudar a tantes i tantes famílies que pateixen el drama de l'atur". "Els plans d'ocupació són més necessaris que mai", ha recalcat.

Totes les persones beneficiades són veïns del municipi, que han sigut contractats durant un mes per a tasques relacionades amb la neteja, obres, manteniment, jardineria i altres serveis municipals. A més, representants dels treballadors han participat en l'elaboració de les bases i la baremació. "Sabem que no solucionem el problema, és només una ajuda, però tractem de buscar eixides i aliviar la difícil situació de molts veïns davant la passivitat del Consell i el Govern Central", ha declarat l'alcalde, Toni Gaspar.

Amb l'objectiu de posar en pràctica aquesta iniciativa, que ja va per la seua tercera edició, la de 2014-2015, el Consistori ha destinat cada any un 30% del seu pressupost inicial, la despesa arriba a 400.000 euros. Els requisits per a optar a un dels llocs de treball són estar empadronat a Faura més de sis mesos i inscrit al Servef com a demandant d'ocupació.

 

MÉS BEQUES PER A QUE TOTHOM PUGA ESTUDIAR

A banda dels plans d'ocupació, l'Ajuntament també ha redoblat esforços per tal de triplicar el nombre de beques per a estudiants. En total, s'han oferit 48 beques per a joves que cursen estudis universitaris, màsters, postgraus o cicles formatius de grau superior.

 

22 d'octubre de 2014