Ajuntament de Faura

GUANYADORS DE LA QUARTA RUTA DE LA TAPA

fb


Els bars La Rodana i Al'Dente guanyadors de la quarta edició de Destapa't.

El passat diumenge 1 de juny va acabar la quarta edició de Destapa’t Ruta de la Tapa de Faura, amb un nou èxit de participació i de públic als onze locals participants, sobretot l’últim cap de setmana al coincidir amb la Volta a Peu i les comunions, semblant que estiguerem en festes per la gent que es veia als bars i als carrers fins ben entrada la mitjanit.
 
Els guanyadors d’esta nova edició són: el premi a la Millor tapa se l’ha emportat el bar La Rodana amb la “Bomba de milfulls” (amb ceba, filet, foie, formatge de cabra i melmelada de ceps); en segon, l’Avinguda (amb el pernil amb pebrots) i en tercer lloc, empatats a punts, el Musical (amb les gules amb salmó i ou de guatlla ) i el Raval (amb el muntadet de calamarset).

Pel que fa a la Tapa més original ha guanyat el bar pizzeria Al’Dente amb els “Bombons sorpresa” (Bombons de paté, formatge i botifarra de ceba), quedant en segon lloc, empatats a punts, la Rodana (amb la galeta salada, puré de creïlla, botifarra de burgos i ou de guatlla) i el Musical (amb les gules amb salmó i ou de guatlla).

Entre les persones que han participat amb les seues votacions s’ha fet un sorteig de dos sopars per a dues persones als bars guanyadors. En breu, se farà l’acte d’entrega d’una placa commemorativa als locals guanyadors.
 
Tant des de l’Ajuntament de Faura, com per part dels bars i dels clients, es valora de forma molt positiva esta nova edició de la ruta de la tapa, que a cada edició ha anat augmentant en número de participants, tant del poble com dels pobles dels voltants. La Ruta suposa una oportunitat per als bars del poble per a poder promocionar les seues habilitats culinàries, així com per a captar futurs client, a més d’ajudar a reactivar l’economia del poble.
 
Esta quarta edició ha comptat amb la participació d’11 bars, l’Al’Dente, l’Avinguda, la tasca El Cantellet, bar Facundo, el Musical, la tasca Na-Que, la Protectora, el Raval, la Rodana, la Ronda i el Sé lo que comisteis.
 
En esta nova edició també ha estat disponible, per a dispositius android, l’app gratuïta Destapa’t. Amb esta aplicació el centenar d’usuaris que se la van descarregar van tindre a l’abast tota la informació de la ruta al mòbil, des dels bars i els horaris fins a les tapes. El que més els ha agradat ha estat la novetat d’esta edició, la secció “El meu rànquing” on cada usuari ha pogut fer la seua pròpia valoració de les tapes segons les ha anat provant.
 
Des què l’Ajuntament va posar en marxa esta iniciativa al desembre de 2012, i donada la bona acollida per part del públic, van ser els mateixos establiments participants els que van decidir que el millor, per no esgotar la iniciativa només començar, era fer la ruta de la tapa dues vegades a l’any coincidint amb la primavera i amb la tardor.
 
7 de juny de 2014