Ajuntament de Faura

CENTENARI DEL MESTRE JOAN GARCÉS

fb


DIVENDRES 18 d'abril, a les 11.30 h, al carrer Major de Benifairó de les Valls.

Joan Garcés Queralt, el director de bandes més longeu celebra el seu centenari el pròxim 18 d’abril.
 
Els ajuntaments de Faura i Benifairó de les Valls conjuntament amb l’Escola de Música Joan Garcés Queralt i la Societat Joventut Musical de Faura (SJMF) han format una comissió per tal de preparar els actes que retran homenatge al centenari mestre.
 
El dia del seu aniversari, el pròxim divendres 18 d’abril, a les 11.30 h, el mestre descobrirà una placa commemorativa en la casa on va nàixer, a Benifairó de les Valls, al carrer Major, i que comptarà amb la Banda de Música de la SJMF.
 
Els actes prosseguiran el diumenge 4 de maig, amb un concert homenatge, a les 11.30 h, a l’auditori de la Canaleta de Faura. La primera part correrà a càrrec de la banda de l’Escola de Música, i la segona part, per la banda de la SJMF, on el mestre Garcés serà el gran protagonista ja que està previst que dirigisca La muerte de Ase de Edvard Grieg.
 
Abans dels actes programats per la Comissió, el dimarts 15 d’abril, al Palau de la Música de València tindrà lloc la presentació de la biografia “Joan Garcés Queralt: una vida dedicada a la música”  de l’investigador i músic Sergi Arrando, i que ha estat editada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).
 
Al llibre, Sergi Arrando, aborda un segle de trajectòria vital del mestre Garcés, on se reflecteixen les circumstàncies del segle XX i XXI que el van envoltar i que ajudaran a comprendre millor l’evolució de les societats musicals en estos anys.
 
El mestre Joan Garcés Queralt va nàixer a Benifairó dels Valls el 18 d'abril de 1914, va ser músic i fill de músics de la Societat Artístic-Musical de Faura, alumne del mestre Manuel Palau i premi fi de carrera en el Conservatori Superior de Música de València l'any 1936.
Va dirigir les Bandes de Música de Faura i Quartell, iniciant una carrera professional lligada a la direcció de Bandes de Música, en les que cal ressaltar la Unió Musical de Llíria, la Lira Saguntina, la Banda Municipal de Castelló i la Banda Municipal de València.
És el director mes longeu del món, ja que esta en possessió de tres rècords Guinness, el tercer i últim als 98 anys dirigint la Jove Banda Simfònica de FSMCV al Palau de la Música de València.

 

14 d’abril de 2014