Ajuntament de Faura

ÁLVARO, CAMPIÓ DE CAMPIONS

 “Qui sap si en el pensament d’Àlvaro apareix el seu avi Maties, un enamorat de la música que li recomanava que optara per la tuba i no per la vaqueta. Segurament, Àlvaro es va encabotar a ser pilotari en contra de molts consells i, ara que és campió, vol revalidar cada dia l’encert de la decisió que va prendre. Així que, allà on estiga l’avi Maties, estarà orgullós d’haver-se equivocat”.
 
Alberto Soldado
Levante-emv, del 09-08-2004
 
 
 

 
Ja de menut comença a destacar jugant en aficionats en la modalitat de Galotxa, i ben prompte es matricula en l'Escola Comarcal de Pilota de Sagunt, on queda campió dels Campionats Autonòmics d'Escoles de Pilota en la modalitat d'Escala i Corda, en la categoria de cadets. Un any després, és campió juvenil del Campionat Autonòmic de Galotxa – Trofeu El Corte Inglés.
 
En quatre ocasions s'ha proclamant subcampió de la Lliga Professional d'Escala i Corda - Circuit Bancaixa, i campió en altres tres ocasions. Pel que fa al Campionat Individual, l'any 1995 va arribar a la final en una partida històrica que acabà guanyant Genovés per 60 a 55. I el 1998 es va proclamar campió en derrotar Pigat II.
 
Fou subcampió l'any 2000 i en les edicions dels anys 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 i 2009 es va proclamar campió, consolidant-se el seu nom com el de millor jugador individual de l'última dècada. Amb la victòria del 2006 a Sagunt, és l'únic jugador de pilota valenciana que ha aconseguit tindre en propietat dues vegades el fris grec de la Feninde, màxim guardó que es pot aconseguir a nivell individual. El nové títol el va aconseguir en una partida màgica al trinquet de Sagunt el 2 de novembre de 2008 al guanyar a Genovés II, amb un 60-45.
  
L'Ajuntament de Faura li va atorgar el 2005 la Medalla d'Honor de la Vila i li ha dedicat un carrer. Eixe mateix any, va rebre la Medalla d'Or al mèrit esportiu que atorga la Generalitat Valenciana.
 
És l’únic pilotari amb 11 títols individuals, nou d’ells consecutius, que orgullós de ser faurer, passeja el nom del poble per allà on va. Poc a poc la llegenda es fa més gran.

El 13 de novembre de 2014, Àlvaro va anunciar la seua retirada com a pilotari professional, elegint el Trinquet de Pelaio com escenari, on comunicà la seua decisió i on celebrà la seua última partida, enfrontant-se, el 27 de decembre de 2014, amb José Cabanes Corcera, Genovés II.
 


Retirada d'Àlvaro