Ajuntament de Faura

PILOTA VALENCIANA

Al juliol de 2003 es va recuperar l'Escola Municipal "Àlvaro Navarro" després d'uns anys d'inactivitat. Àlvaro Navarro Serra dirigix l'escola municipal de pilota que porta el seu nom i també de les diferents activitats que es desenvolupen al seu voltant.
 
L'objectiu es revitalitzar l'escola de pilota, ho farà el campió de Faura en persona, despertant la il·lusió dels joves i formar cantera. Àlvaro es mostra satisfet de poder treballar en aquest projecte, i sobretot, que siga al seu poble. Es faran ús de les instal·lacions existents, el trinquetet i el frontó, sobretot aquest últim perquè es fonamental en la preparació dels jugadors, i el carrer de Pilota en quan s'acaben les obres.
 
L'escola participa als Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, en les modalitats de frontó, galotxa i escala i corda.
 
El Club de Pilota també s'ha marcat uns objectius per a recolzar amb realitats els nous projectes: rellançar i consolidar-se amb nous socis i amb una nova directiva formada a finals de gener, i treballar per a aconseguir un equip que participe en la propera edició de l'Edicom 2011 en la nova canxa i al màxim nivell que es puga. Mentrestant es recolzarà i s'impulsarà la participació a les competicions escolars, com fins ara, i al Corte Inglés, encara que ho faran al carrer d'Almenara.
 

Trofeu de Galotxa Corte Inglés

El club de pilota de Faura actualment continúa participant al Campionat Autonòmic de Clubs de Galotxa-Trofeu El Corte Inglés i en el Edicom-Interpobles de Galotxa.

Altres Campionats
 
El 2004 es redissenyen les partides de festes i s'organitza novament el campionat d'aficionats que es feia anys enrere.
Aquests campionats impulsen entre la població jove aquest esport tant arrelat en el nostre poble, així com fomenten la pràctica. Els campionats que organtiza el Club, són:
 
    • Trofeu de Galotxa Aficionats Festes d’Agost
    • Trofeu d’aficionats d’escala i corda
    • Trofeu de galotxa “Escoles de pilota”