Ajuntament de Faura

El defensor del veïnat

Amb el vot favorable dels membres del Ple, a excepció d'un vot procedent del grup Junts per Faura, que es va abstindre, la sessió ordinària del mes de juliol de 2018 va aprovar que Josep Vicent Vivas García siga el nou defensor del veí de Faura. Una figura, inclosa dins de la Carta de Participació Ciutadana, que té per missió la defensa dels drets dels ciutadans davant de l'administració municipal. Es tracta d'un mecanisme de democràcia directa per a generar fórmules de participació que permeten una implicació activa de la ciutadania en els afers públics.

Entre les seues funcions estaran aclarir les actuacions de l'Ajuntament davant de les queixes, peticions i propostes dels ciutadans, i proposar fórmules de
conciliació i resolució quan els ciutadans expressen la seua disconformitat amb la resolució dictada per l'Ajuntament davant d'una queixa o petició prèvia. A més, serà l'encarregat de revisar les peticions de les entitats ciutadanes o veïnat que desitgen fer ús de l'escó ciutadà, una altra figura contemplada en la Carta de Participació Ciutadana que permet al veïnat sol·licitar la inclusió en l’ordre del dia del Ple alguna proposta sobre temes que afecten els interessos col·lectius del municipi o a un ampli sector de població.

Per a saber més sobre el defensor del veïnat, clica ací.