Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Maria Montessori

 Maria Montessorifou una pedagoga, científica, metgessa, psiquiatra i filòsofa, i una devota catòlica, feminista i humanista italiana.

És la impulsora del conegut mètode Montessori, implantat arreu del món. A través d’aquest sistema, s’ofereix als petits un espai adaptat on poden viure tot el dia vigilats per una institutriu. Els pares poden entrar al centre i controlar l’activitat que realitza el seu fill, sempre que no interrompen el bon funcionament del mètode.

Als 26 anys, Montessori es va convertir en la primera dona italiana que va aconseguir el certificat de metgessa. També va ingressar a la Universitat de Roma com a assistenta en la clínica psiquiàtrica. Tot i haver rebut una primera formació com a metgessa, amb el pas dels anys la seua activitat es va aproximar a la branca de la pedagogia.

 

 Savinaés un arbre o arbust del gènere Juniperus originària de la zona mediterrània i també es troba a Madeira, Illes Canàries i l'oest d'Aràbia. A totes les illes Balears, hi està molt representada la subespècie Lycia.

És una planta perennifòlia, molt resistent al fred, la calor, la secada i els sòls pobres o lleugerament salins; és per això que es troba des del nivell del mar fins als 2.400 metres d'altitud. Creix en forma silvestre o plantada en jardins.