Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Bertha Von Suttner

 Bertha Von Suttnerfou una novel·lista austríaca, pacifista radical, que obtingué el Premi Nobel de la Pau l'any 1905. 

El 1889 publicà la novel·la Die Waffen nieder! (Abaixeu les armes!), que ràpidament es va convertir en un clàssic del moviment pacifista, i es traduí a molts idiomes. El 1891 fundà una organització pacifista austríaca. De 1892 a 1899, va consolidar la seua reputació internacional en diferents conferències per tot Europa, i com a editora de la revista pacifista internacional que portava per títol el mateix que el del seu llibre, és a dir, Die Waffen niede! Unes altres publicacions serien el reflex del seu ideal pacifista, com Das Maschinenzeitaler (L'edat de les màquines), en què critica els nacionalismes radicals i l'armament.

En reconeixement al seu esforç pacifista, el 1905 fou premiada amb el Premi Nobel de la Pau. Es creu que part de la decisió d'atorgar-li el premi a ella venia de la seua relació de secretària i amistat amb Alfred Nobel. Després del Nobel, va continuar amb la seua implicació per la pau, clamant per la unitat europea com a prevenció de les guerres. També va simpatitzar amb el moviment esperantista i va ser amiga d'importants promotors de l'esperanto, com el periodista i pacifista austríac Alfred Fried. Morí dos mesos abans d'esclatar la Primera Guerra Mundial, el 21 de juny de 1914 a la ciutat de Viena.

 

 Carrascaés un arbre de la família de les fagàcies, molt semblant a l'alzina (Quercus ilex). Fins fa pocs anys es considerava que la carrasca i l'alzina eren subespècies de la mateixa espècie però actualment es consideren espècies separades tot i que també hi ha amb freqüència híbrids espontanis entre les dues espècies.