Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Cleòpatra VII

 Cleòpatra VIIva ser l'última reina d'Egipte, de la dinastia hel·lènica dels Ptolemeu, aquella que va ser creada per Ptolemeu I Sòter, general d'Alexandre el Gran. Va néixer l'any 69 aC i va morir l'any 30 aC. Era filla de Cleòpatra V Trifena I i de Ptolemeu XII Auletes, de qui va heretar el tron l'any 51 aC a l'edat de 17 anys, juntament amb el seu germà Ptolemeu XIII Filopàtor (que tenia tan sols 12 anys), que seria el seu marit, segons el requeriment de les lleis de regnat i successió del moment.

 

 Freixe, forma part del gènere Fraxinus de plantes amb flor dins la família Oleaceae (oleàcies). Els boscos que formen s'anomenen freixenedes o freixedes. Les espècies del gènere són originàries d'Euràsia, Nord d'Àfrica i Amèrica del Nord.

Adopten la forma d'arbres de mida mitjana o gran i, excepte unes poques espècies subtropicals, són de fulla caduca. Normalment les fulles són de disposició oposada, compostes i pinnades. Les flors d'algunes espècies no tenen periant, d'altres només tenen calze i encara d'altres tenen quatre pètals. Els fruits són del tipus sàmara.