Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Anna Frank

 Anna Frankfou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt a Alemanya. És autora de El diari d'Anne Frank, un diari escrit mentre s'amagava amb la seua família i quatre amics, durant l'ocupació alemanya d'Amsterdam a la Segona Guerra Mundial.

El diari li'l van regalar a Anne pel seu tretzé aniversari i relata la seua visió dels esdeveniments en aquestes dates: del 12 de juny de 1942 fins a l'1 d'agost de 1944. Ha estat traduït del neerlandés a nombroses llengües i ha esdevingut un dels llibres més llegits al món. Diverses pel·lícules, telefilms, obres teatrals i òperes s'han basat en aquesta obra. Descrit com el treball d'un esperit madur i perspicaç, ofereix un punt de vista íntim i particular sobre la vida quotidiana durant l'ocupació alemanya. Gràcies als seus escrits, Anne Frank esdevingué una de les víctimes més cèlebres de l'Holocaust.

 

 Auró blancés una espècie d'arbre caducifoli del gènere dels aurons que arriba a fer uns 8-10 metres d'alçada, de capçada densa i arrodonida i amb les branques joves recobertes de suro irregular i rebregat. Té l'escorça clivellada longitudinalment, formant plaques ròmbiques i de color castany grisenc.