Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Frida Kahlo

 Frida Kahlo va ser una reconeguda pintora mexicana. La seua activitat artística es va formar en el context cultural de la post revolució mexicana i, ja a partir dels anys vint del passat segle, Frida va començar a valorar la cultura autòctona, apreciant els valors estètics de l'art popular de Mèxic, demostrant en la seua pintura un sentit dramàtic i violent que es pot trobar també en alguns exvots populars, dels quals en tenia una gran col·lecció. Va formar part, durant els anys 1925 i 1929, d'una tendència estètica de tipus avantguardista europea sorgida a Mèxic, anomenada estridentisme, que tenia com a actitud la construcció d'una nova societat a partir de l'eliminació del vell ordre.

El treball de Kahlo ha estat considerat internacionalment com a emblemàtic de les tradicions nacionals i indígenes de Mèxic i per les feministes pel que es considera com la seua representació inflexible de l'experiència i la forma femenines.

 

 Lledonerés un arbre de la família de les cannabàcies, originari del sud d'Europa, oest d'Àsia i nord d'Àfrica. La seua utilització com a arbre ornamental, la principal avui dia, fa que el puguem veure fàcilment a parcs, jardins, places i carrers; pot viure entre 500 i 600 anys i en tota mena de terreny.