Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - Jane Goodall

 Jane Goodall és una primatòloga, etòloga, antropòloga, activista mediambiental i missatgera de la pau de l'ONU anglesa, considerada la major experta en ximpanzés, pels seus estudis durant 55 anys sobre les interaccions socials i familiars dels ximpanzés salvatges al Parc Nacional de Gombe Stream a Tanzània. És la fundadora de l'Institut Jane Goodall i el programa Roots & Shoots, i pertany al comité del Projecte dels Drets No Humans des de la seua fundació el 1996.

L'abril de 2002 fou nomenada missatgera de les Nacions Unides per la Pau pel Secretari General de les Nacions Unides Kofi Annan, el 2003 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica pels seus estudis sobre els ximpanzés en llibertat i per la seua ferma defensa de conciliar el desenvolupament humà amb la protecció de la vida salvatge a l'Àfrica i el 2015 va guanyar el Premi Internacional Catalunya.

 

 Pi pinyonerés una espècie de pi de la família de les pinàcies caracteritzat per tenir la llavor comestible: el pinyó, ja que si bé els pinyons d'altres espècies europees de pi també es poden menjar, són molt més petits. És originari de la regió mediterrània.