Ajuntament de Faura

Passeig de les Dones - María de Villota


 María de Villota va ser una pilot de carreres espanyola. Influenciada pel seu pare, María va començar al món del motor en 1996, amb 16 anys. Des d'aquest punt, María va continuar competint professionalment fins al 2012, quan va sofrir un gran accident, on perdria l'ull dret, fet que l'apartaria de la competició.

María era llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, era responsable de l'Escola de Pilots Emilio de Villota, representant i ambaixadora del dia de la Dona de la Comunitat de Madrid i ambaixadora contra la Violència de Gènere. També va ser guardonada amb el Premi Honorífic de la Universitat Europea de Madrid.

 

 Xiprer o xiprer mediterrani és una conífera originària de l'orient del Mediterrani; abasta una zona que comprén des de l'Iran fins a Líbia. Actualment, a causa del seu cultiu, es pot trobar en tota la zona mediterrània, en llocs on les glaçades no superen els -10°C. És un arbre amb forta càrrega simbòlica i amb molts usos. Poden arribar a fer 35 m d'alt i tenir 100 anys.