Ajuntament de Faura

Torneig de futbol Manolo Salvador

El torneig de futbol Manolo Salvador ("El Paello") va nàixer com a reconeixement a Manolo Salvador Serra, actual director esportiu del Granada CF.

Manolo va iniciar la seua carrera al Faura. Al 1986, fitxa pel Sagunto, on romandria dos anys abans de pegar el salt al Vila-real C.F. El seu bon joc amb l'equip groguet va cridar l'atenció de l'Albacete Balompié, que el va fitxar al 1989. Amb els manxecs va pujar a la màxima categoria a l'estiu de 1991.

En cerca d'oportunitats, recala a l'Atlético Marbella, de Segona Divisió. Hi va romandre dos anys, destacant el primer, titular a l'equip andalús. En el segon, també comença de titular i les seues bones maneres fan que l'Albacete el repesque al mercat d'hivern de 1994. Va acabar eixe 94/95 com a titular al quadre manxec.

La de 95/96, tot i el descens de l'Albacete, seria la millor temporada de Manolo a Primera. Va jugar 37 partits i va ser una peça clau eixa campanya. Va acompanyar als castellans un any per la categoria d'argent, amb la plaça assegurada.

A l'estiu de 1997, va ser fitxat pel Llevant U.E. Al final d'eixa temporada, Manolo hi penjava les botes.

 

(Font de la informació: viquipèdia)