Ajuntament de Faura

CURRÍCULUM DEL DIRECTOR

JOSÉ MANUEL BELTRÁN BISBAL

                                              
 
José Manuel Beltrán Bisbal inicia els seus estudis musicals en la Societat Musical "Santa Cecília" de Cullera i més tard en el Conservatori Superior de Música de València.
 
Durant els anys 1991 i 1992 va ser Professor de l'Orquestra Simfònica de València i al mateix temps, realitza els estudis de Direcció de Cor amb el Professor Eduardo Cifre.
 
Realitza cursos d'anàlisi amb els professors Luís Blanes i César Cano.
 
Posteriorment, estudia harmonia, contrapunt, fuga, anàlisi, composició i direcció d'orquestra amb els mestres José María Cervera Collado i José Cervera Lloret.
 
Cursa els estudis de composició en el Conservatori Superior de Música d'Alacant amb el professor Joan Enric Canet.
 
Com a director invitat ha dirigit la Banda i Orquestra Simfònica "Santa Cecília" de Cullera, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Orquestra Clàssica de València, Orquestra "Juan Bautista Cabanilles" d'Algemesí, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Orquestra Simfònica Ciutat de Melilla, etc.
 
Com a compositor és autor de diferents obres, encara que és en l'apartat de la pedagogia on més destaca la seua labor. És arranjador de nombroses obres, destacant l'arranjament per a orquestra de vents del “Concert en re menor per a dos flautes i orquestra” de Franz Doppler, editat per Sonata-Ediciones.
 
En els anys 2003, 2004 i 2007, va ser director de les trobades de jóvens músics d'Aragó, on es van realitzar distintes gravacions per a A.G. produccions, sent estes presentades en l'Auditori de Saragossa.
 
Ha sigut director titular de la Banda Simfònica de l'Ateneu Musical de Sueca entre els anys 1994 i 1998, de la Societat Musical Santa Cecília d'Alcàsser des de 1998 fins a 2009, de la Societat Musical de Tavernes de la Valldigna durant 2009 i 2010, i de la "Lira Saguntina" de Sagunt del 2011 al 2014.
 
Actualment és professor en el Conservatori Professional de Música de Cullera i des de l'any 2014 Director de la Banda Simfònica de la SJM de Faura.