Ajuntament de Faura

LES NOTES DE L'ENSEMBLE COL LEGNO RESONORAN EL LA PLAÇA DE L'HOSTAL

fb


Comptarà amb la presència del compositor Francisco Coll i del pianista Bartomue Jaume.

Dissabte 21 de juny, a les 23 h, a la plaça de l’Hostal.
 
 
 
 
Les dos danses de El amor brujo de Manuel de Falla, Siegfried-Idyll de Wagner, Concertino per a piano i ensemble del compositor xec Janácek, concebut originalment com un concert per a piano i dedicat al pianista Jan Herman, i l’estrena absoluta de La ciudad paranoica per ensemble de 10 instruments del compositor Francisco Coll, Premi Nacional València Crea 2007.
 
Ensemble Col legno
 
L’orquestra de cordes Col legno està formada per uns 10 instrumentistes de corda amb un nivell d’estudis de Grau Superior, i que tenen la possibilitat de formar part d’una formació tan inusual a la Comunitat Valenciana i de tanta importància per a l’instrumentista de corda.
 
L’orquestra de cordes Col legno està duent a terme una important labor concertística per la geografia valenciana des de la seua creació l’any 2006: ha donat concerts a l’Auditori de Sagunt, a l’Ateneu Mercantil de València, a l’Auditori Municipal de Quartell, a l’Auditori Joaquim Rodrigo d’Algar de Palància o a les Esglésies de la Vall d’Uixó i Quart de Poblet, entre altres llocs. Junt a l’orquestra han actuat diversos solistes valencians, com ara el pianista Omar Vilata, la soprano Elia Casanova o l’arpista Jaume Gimeno, tots ells amb una incipient trajectòria musical.
 
Francisco Coll
 
Naix a València en 1985. Va estudiar en el Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València i en el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, obtenint el Premi d’Honor de final de carrera. Actualment està becat per l’Institut Valencià de la Música, estudia composició en la Guildhall School of Music & Drama de Londres amb Richard Baker. Paral·lelament estudia composició amb Thomas Ades.

La primera obra reconeguda, Aforismos (2003) per a piano, fou premiada en el concurs Hui, Hui Música i estrenada en el Festival Internacional de Música Contemporània ENSEMS a València. El primer encàrrec el va rebre de Canadian Brass, Whose name I don't want to remember (2005) per a doble quintet de metall, fou estrenat en l’Avery Fisher Hall del Lincon Center de Nova York.
 
Ha guanyat el Premi Internacional de Música de Cambra de Montserrat amb El Juego Lúgubre (2006) per a 2 pianos, i el Premi Nacional de Música València Crea amb La Ciudad Paranoica (2007) per a ensemble de 10 instrumentistes.
 
Altres obres són: Aqua Cinereus (2006) per a gran orquestra, estrenada en el Palau de Música de València; Cuando el niño era niño (2008) per a violí, viola, violoncel i piano, estrenada dins del festival de música contemporània del CDMC obtenint el premi Carmelo A Bernaola del concurs del SGAE; Shadow Song (2008/09), per a dos cantants i ensemble, amb text del poeta William Rowe, estrenada en el Wigmore Hall de Londres.
 
Recentment ha sigut seleccionat en la LSO Discovery Panufnik Young Composers Scheme per a escriure una nova peça orquestral destinada a la London Symphony Orchestra, sota la tutela de Colin Mathews, que serà interpretada i gravada el dia 5 d’octubre del 2009.

Com intèrpret col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Mediterràni, Orquestra Filarmònica, Orquestra Ciutat de Torrent, Grup Instrumental de Madrid, etcètera. Fou membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i de l’Orquestra Filarmònica de la Universitat de València. En el 2005 guanya el premi d’interpretació Vicent Galbis, i en el 2007 el Premi Jóvens intèrprets Villa de Castellnovo. Actualment estudia trombó amb Simon Wills en la Guildhall School of Music & Drama.
 
Bartomeu Jaume
 
Naix a Llucmajor (Mallorca) en 1957. Va estudiar piano amb Pere Antoni Jaume, Miquel Segura, Joan Moll i Perfecto García Chornet. També ha rebut classes de Rosa Sabater.
 
Ha obtingut els premis Unió Musical Espanyola (València 1977), López Chavarri (València 1982), i Yamaha en Espany (Madrid 1982). Ha tocat en el Teatre Real, la Fundació Joan March, l’Auditori Nacional de Madrid, el teatre del Liceu de Barcelona, Radio France de Paris, el Teatre Olímpic de Roma, el Conservatori Verdi de Turí, l’Ateneu Rumà i el Museu Nacional Enesco de Bucarest, el Palau de les Arts de Mèxic, el Museu Nacional de Belles Arts de Buenos Aires, entre altres.
 
Entre les seues activitats se poden destacar actuacions com a solista amb orquestra amb obres de Montsalvatge, Frank Martin, Olivier Messiaen, col·laboracions amb nombrosos solistes i primeres audicions de Blanes, Blanquer, César Cano, Evangelista, Llácer Pía i Ramón Ramos entre altres compositors.
 
Ha estat pianista del Cor de València (1991-93), del Grup Instrumental de València (1988-98). Actualment és professor del Conservatori de Música de València i professor convidat del Conservatori Superior de las Illes Balears.
 
26 de juny de 2009