Ajuntament de Faura

EL II CICLE DE MÚSICA HA ESTAT PRESENTAT

fb


Un concert de guitarra obri les portes de la segona edició.

La segona edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés ha estat presentat a la biblioteca. El Cicle organitzat per l’Ajuntament de Faura, compta  amb la col·laboració de l’Institut Valencià de la Música (IVM) i de la Fundació Bancaixa.
 
Quatre concerts componen la segona edició del Cicle de música. El primer és el diumenge 21 de juny, amb Rafael Serrallet, un dels guitarristes més rellevant del panorama musical actual que captiva al públic per la seua personalitat, ens delectarà amb un concert commemoratiu dels centenaris d’Albéniz, Chapí i Tàrrega. A més, també interpretarà la bella Cançò i dansa per a guitarra, de Vicent Garcés.
 
La segona cita és el dissabte 27 de juny amb el grup Ensemble Collegno i el pianista Bartomeu Jaume. Comptarà amb la presència del jove compositor Francisco Coll i es farà l’estrena absoluta de “La ciudad paranoica, per ensemble de 10 instruments”, que va obtindre el Premi Nacional València Crea 2007.
 
El dissabte 11 de juliol, serà el torn del grup Saxofóbia format per músics del Camp de Morvedre. El 8 d’agost, tancarà el cicle un Ensemble de Cambra format per músics que han eixit de la Societat Joventut Musical de Faura.
 
Durant la presentació, l’alcalde Toni Gaspar es va referir als orígens del Cicle que es va gestar durant els actes commemoratius del centenari del naixement del compositor Vicent Garcés. El que va començar essent uns pocs concerts aïllats inclosos en diferents programacions culturals al llarg de l’any es va constituir en un Cicle. “Després de la primera experiència i de l’èxit, pretenem que es convertisca, a partir d’ara, en un referent en l’oferta cultural a l’estiu del nostre poble”.
 
Robert Ferrer, director musical del Cicle va presentar els diferents concerts que formen el Cicle, i la directora de l’IVM va destacar que “és l’únic cicle de música valenciana que es fa en tota la Comunitat Valenciana, el que suposa una defensa del nostre patrimoni musical i dels nostres músics, tant professionals com no professionals”.
 
El Cicle ha merescut una molt bona acollida per part del públic, que ha valorat l’oportunitat d’escoltar intèrprets d’un excel·lent nivell en un espai poc habitual, com és la plaça de l’Hostal, al casc antic. I és que la música no és important només què se toca, ni qui ho toca, sinó també on se toca, ja que cada espai oferix una acústica diferenciada i singular que permet escoltar la música amb una sonoritat única.
 
18 de juny de 2009