Ajuntament de Faura

Violència de Gènere

Informació, campanyes i telèfons d'interés

Les dones continuen patint la desigualtat per qüestions de sexe, s'enfronten diàriament a actituds masclistes i moltes d'elles són víctimes de maltractaments físic i psicològics per part de les seues parelles. La violència de gènere és una lacra social que ens afecta a totes i  tots. Per això, la seua eradicació depén també de tota la societat. D'educar en la tolerància, el respecte i la igualtat entre sexes. De canviar mentalitats i estereotips fortament arrelats. De promoure la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Faura ofereix diferents recursos i serveis d'informació sobre la prevenció, sensibilització i eliminació de la violència de gènere. Són dades d'interés que serveixen per conscienciar sobre la necessitat de denunciar aquesta lacra, tant per part de les víctimes com dels ciutadans i ciutadanes que tinguen coneixement de maltractaments en el seu entorn familiar o social.

Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista

Des del mes d'octubre de l'any 2017, l'Ajuntament de Faura està adherit al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista promogut per la Generalitat Valenciana. En l'actualitat, s'està procedint a estudiar minuciosament el document per tal d'executar totes aquelles mesures susceptibles de ser aplicades en el municipi.

Per saber més sobre el Pacte visita: https://www.sumatalpacte.com/

 

Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD)

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha creat una xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), que constitueix un autèntic servei públic, gratuït, de proximitat i abast universal.

L'objectiu és que la xarxa OAVD siga capaç de prestar atenció personalitzada, integral i reparadora a totes les víctimes del delicte, amb particular atenció als qui pertanyen als col·lectius socials més vulnerables.

Si vols saber qui pot accedit a aquest servei i com funciona visita: http://www.oficinavictimas.gva.es/ca

   

Per unes festes lliures d'agressions sexistes:

Les Festes d'Agost de Faura són un bon moment per recordar que "No és no". Per això, en aquesta festivitat l'Ajuntament desenrotlla campanyes de conscienciació i sensibilització per incidir en què s'ha de gaudir des del respecte, apostant per unes festes lliures d'agressions sexistes.

En cas de patir una agressió d'aquest tipus cal telefonar a la Policia Local al 669491216.

 

 

Telèfons d'interés

 ·        Policia Local - 669491216

·        Emergències – 112 

·        Informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere – 016 

·        Policia Nacional – 091 

·        Guàrdia Civil – 062 

·        Centre Dona 24h – 900 580 888

 

Principals xifres sobre la violència de gènere (Portal estadístic de la Delegació del Govern per a la violència de gènere):

http://estadisticasviolenciagenero.igualdad.mpr.gob.es/

 

Campanyes:

Assenyala el masclisme

Un home de veritat

  

No son solo cosas de pareja

Corta a tiempo el maltrato no llega de repente

Somos Una, contra la violencia sexual

No trates con la explotación sexual

Pues no lo hagas. El amor no es control