Ajuntament de Faura

Violència de Gènere

Informació, campanyes i telèfons d'interés

Les dones continuen patint la desigualtat per qüestions de sexe, s'enfronten diàriament a actituds masclistes i moltes d'elles són víctimes de maltractaments físic i psicològics per part de les seues parelles. La violència de gènere és una lacra social que ens afecta a totes i  tots. Per això, la seua eradicació depén també de tota la societat. D'educar en la tolerància, el respecte i la igualtat entre sexes. De canviar mentalitats i estereotips fortament arrelats. De promoure la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Faura ofereix diferents recursos i serveis d'informació sobre la prevenció, sensibilització i eliminació de la violència de gènere. Són dades d'interés que serveixen per conscienciar sobre la necessitat de denunciar aquesta lacra, tant per part de les víctimes com dels ciutadans i ciutadanes que tinguen coneixement de maltractaments en el seu entorn familiar o social.

Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista

Des del mes d'octubre de l'any 2017, l'Ajuntament de Faura està adherit al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista promogut per la Generalitat Valenciana. En l'actualitat, s'està procedint a estudiar minuciosament el document per tal d'executar totes aquelles mesures susceptibles de ser aplicades en el municipi.

Per saber més sobre el Pacte visita: https://www.sumatalpacte.com/

 

Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD)

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha creat una xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), que constitueix un autèntic servei públic, gratuït, de proximitat i abast universal.

L'objectiu és que la xarxa OAVD siga capaç de prestar atenció personalitzada, integral i reparadora a totes les víctimes del delicte, amb particular atenció als qui pertanyen als col·lectius socials més vulnerables.

Si vols saber qui pot accedit a aquest servei i com funciona visita: http://www.oficinavictimas.gva.es/ca

   

Per unes festes lliures d'agressions sexistes

Les Festes d'Agost de Faura són un bon moment per recordar que "No és no". Per això, en aquesta festivitat l'Ajuntament desenrotlla campanyes de conscienciació i sensibilització per incidir en què s'ha de gaudir des del respecte, apostant per unes festes lliures d'agressions sexistes.

 

Telèfons d'interés

 ·       Policia Local - 669491216

·        Emergències – 112 

·        Informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere – 016 

·        Policia Nacional – 091 

·        Guàrdia Civil – 062 

·        Centre Dona 24h – 900 580 888

 

Principals xifres sobre la violència de gènere (Portal estadístic de la Delegació del Govern per a la violència de gènere)

http://estadisticasviolenciagenero.igualdad.mpr.gob.es/

 

Campanyes

Assenyala el masclisme

Un home de veritat

No son solo cosas de pareja

Corta a tiempo el maltrato no llega de repente

Somos Una, contra la violencia sexual

No trates con la explotación sexual

Pues no lo hagas. El amor no es control

Ho contes com ho contes, és violència sexual 

 

Guies

Guia d'Actuació enfront de la Violència Masclista (Ministeri d'Igualtat)

 

Audiovisuals

Curt documental Juntas (Ministeri d'Igualtat)