Ajuntament de Faura

LA MSICA

Des de temps immemorials la música ha tingut una gran importància en la nostra societat, a més d’aportar un caràcter més festiu. Amb l’aparició al segle XVIII de la música instrumental, aquesta es va convertir en un element imprescindible als carrers i places durant les celebracions religioses i festives.
 
La formació de bandes de música als nostres pobles forma part del nostre tarannà com a valencians, i Faura no va ser menys. La Societat Joventut Musical es va fundar el 1878. Més de 130 anys d’història on han participat en multitud de certàmens i concursos obtenint importants guardons.
 
Compta amb la medalla de les belles arts de Sant Carles, el premi Arrels que reconeix la labor de formació de músics que l’ha convertit en bressol de músics professionals, les medalles d’or de la Federació de Societat Musicals de la Comunitat Valenciana i d’Honor de l’Ajuntament de Faura pel 125 aniversari, destacant el treball fet durant tots aquests anys.
 
Al parlar de patrimoni musical, no podem oblidar mencionar la  importància de la música popular valenciana reunida en l’ampla i variada col·lecció de tocates instrumentals, formada pel repertori tradicional de l’inseparable duet que formen el tabalet i la dolçaina. Aquests dos instruments esbossen unes melodies i ritmes que no sols acompanyaven les celebracions religioses sinó que també són l’acompanyant imprescindible de les danses populars, com el Ball de Plaça de Faura, recuperat pel Grup de Danses.

 
CICLE DE MÚSICA VALENCIANA I DE CAMBRA
 
L’objectiu és fer arribar la música de qualitat a tots els racons de Faura. El que va començar essent uns pocs concerts aïllats inclosos en diferents programacions culturals al llarg de l’any es va constituir en un cicle. Es va decidir apostar per la vida musical del nostre poble. Després de la primera experiència i de l’èxit, pretenem que es convertisca, a partir d’ara, en un referent en l’oferta cultural a l’estiu del nostre poble.
 
El cicle ha merescut una molt bona acollida per part del públic, que ha valorat l’oportunitat d’escoltar intèrprets d’un excel·lent nivell en un espai poc habitual, com és la medieval plaça de l’Hostal, al casc antic. I és que la música no és important només que se toca, ni qui ho toca, sinó també on se toca. I cada espai oferix una acústica diferenciada i singular que permet escoltar la música amb una sonoritat
única.