Ajuntament de Faura

FESTES DE FAURA, UNA AVENTURA QUE COMENÇÀ FA MÉS DE 400 ANYS

fb


Del 10 al 21 d’agost

Amb agost arriben les festes de Faura, unes festes que s’apropen a passos agegantats i que començaran el dia 10 amb el repartiment del programa, i s’allargaran fins el 21 d’agost.

Dotze dies de festes que integren tot tipus de programació. Com aperitiu per obrir boca als plats forts de les Festes d’Agost trobem les albaes; el concert de la Societat Joventut Musical de Faura, en el qual s’aprofitarà per a presentar al poble, un per un a cada fester, fer el pregó, i lliurar les tenalles de la Baixà als joves que compleixen 16 anys, com es fa des de 1996; el sopar popular; i la nit dels fanalets, enguany amenitzada per l’espectacle infantil “Sophie” de la companyia La Troupe Malabo amb la soprano de Faura Sílvia Queralt.

El pregó donarà pas a una setmana repleta d’actes; parcs infantils d’aigua per als més menuts; i per a la resta bous al carrer, música, pólvora, actes religiosos, cavalcada de disfresses, concurs de paelles, festa dels majors o dia de les quintes, actes on es combinen les tradicions més arrelades amb aportacions, que any rere any, s’han anat introduint. A l’igual que l’any passat, el dia de Santa Bàrbara es podrà gaudir del musical “El gran cabaret”, un espectacle de gran format molt visual que deixarà a totes les persones que acudisquen bocabadats.

Tampoc faltaran a la cita de les festes, les exposicions, que enguany es podrà visitar, a la Casa Gran, “Il·lusió-Art” de Mª Carmen Herranz, una mostra de peces de teles que creen un efecte òptic on els visitants podran veure personatges, animals o flors. Així com les partides de pilota, que a més del campionat de galotxa, es podrà gaudir d’una partida d’exhibició de raspall femení, en la que participarà la jugadora de pilota de Faura,  Replica Watches Àngela Abad, i d’una partida professional de frontó que comptarà amb els jugadors Soro III, Genovés II, campió i subcampió de l’Individual d’escala i corda, i Fageca i José Salvador, de Quart de les Valls, campió i subcampió de la Lliga2 d’escala i corda.

Però l’acte que mereix una menció a part perquè és el més arrelat a la tradició faurera transgredint fins i tot les creences, és el més vistós i el que atrau centenars de persones dels pobles de la comarca, és la Baixà de la imatge de Santa Bàrbara des de l’ermita fins a l’església. Com és tradició obrirà la baixà l’Escola de Danses de Faura i la tancarà la Societat Joventut Musical de Faura. Enguany serà més faurera que mai, ja que es ballarà el ball del poble, el Ball de Plaça de Faura, dansà que antigament es ballava a la plaça Major. Fins ara es ballava la dansà de Xativa. La Nit de Danses i Rondalles del passat diumenge 28 de juliol va servir per explicar aquest canvi, i fer una crida als veïns i veïnes del poble que saben ballar-lo, perquè s’animen a ballar i fer una gran dansà.

 

Per a descarregar-te la programació completa de les Festes d'Agost 2019, clica ací.

 

 

31 de juliol de 2019