Ajuntament de Faura

LA PROTECTORA HA ESTAT CEDIDA AL POBLE

fb


L’objectiu de l’Ajuntament és convertir-lo en un nou equipament cultural

L’emblemàtic edifici La Protectora ja forma part del patrimoni del poble de Faura. Després de mesos de converses i de reunions finalment l’associació Societat de Foment de l’Agricultura ha cedit el local de La Protectora a l’Ajuntament, fent-se ja efectiva la signatura davant notari. L’Ajuntament s’ha compromés a deixar un espai perquè es puga reunir l’associació, i a programar, de manera anual, la celebració d’unes jornades d’interés agrari.

L’objectiu de l’Ajuntament és convertir-lo en un nou equipament cultural del poble. Com a edifici protegit pel PGOU es mantindrà la façana modernista de principis de segle passat. Pel que fa al seu interior, la planta baixa es convertirà en una gran sala diàfana amb capacitat per a 300 persones. Pel que fa a la segona planta, l’ajuntament encara està estudiant diferents opcions d’ús.

Aquest projecte cultural és una gran aposta de l’ajuntament per continuar dotant al poble d’instal·lacions i espais de trobada, amb el valor afegit del pes històric que aporta aquest edifici al nostre poble.

Amb aquesta adquisició, ja són dos els edificis històrics del carrer Major que formen part del patrimoni municipal, que es pot veure ampliat, en estar l’ajuntament estudiant l’adquisició d’un altre edifici emblemàtic del carrer Major, La Corbella, que per les seues dimensions sí que dóna per a albergar un auditori. En cas de materialitzar-se aquesta adquisició, serien patrimoni municipal tres edificis històrics de gran càrrega sentimental per als faurers i faureres.

 

 

7 de juny de 2018