Ajuntament de Faura

BLASCO, UN ESPECTACLE DE DANSA A LA BIBLIOTECA

fb


DIVENDRES, 25 de MAIG, a les 20 hores.

El pròxim divendres 25 de maig, a les 20 h, a la biblioteca, torna la programació de Viu la biblio, amb un homenatge a Vicente Blasco Ibáñez, un dels millors escriptors valencians, que enguany es compleixen 90 anys de la seua mort i que l’any passat es van complir 150 anys del seu naixement. Aquest espectacle compta amb la col·laboració de la Diputació de València i el Servei d'Assistència i Recursos Culturals (SARC).

Per a fer aquest homenatge, els ballarins Alex Guerra i Pere Bodí han preparat “Blasco”, un espectacle on la dansa i la literatura es fusionen, un recorregut pel temps i l'espai per explicar la seua història i la seua vida. Referent per a alguns, oblidat per uns altres, un personatge impulsiu i passional en un agitat període històric. Un viatger per excel·lència que va saber superar els límits de la seua terra, i els seus propis, posant-se en risc i obrint-se a noves possibilitats.

La font d’inspiració de “Blasco” són les novel·les més importants de l'escriptor, el seu ímpetu, el seu aclaparador poder de vida, traduint tot això en acció, en emoció, en dansa. Ocuparan la biblioteca de Faura, transformant els seus espais en un camí escènic per viatjar amb els espectadors, amb les músiques de Frédéric Chopin, Johan S. Bach, Carlos Gardel, Richard Wagner, Felix Mendelssohn, Manuel Moreno Penella i Philip Glass. 

Com explica el coreògraf Alex Guerra, i director d’aquest espectacle, “el punt de partida de l'obra "Blasco" és una pregunta senzilla: la coreografia es pot fer a partir de la literatura sense ser descriptiva? Per respondre a aquesta pregunta, els ballarins componen les seues partitures a partir d'arquetips presents en l'obra de Blasco Ibáñez, però que després es reelaboren i descontextualitzen creant una partitura abstracta que dialoga amb l'espai i el moment present, no sols fent dansa a la biblioteca sinó creant-la”. Guerra continua explicant que “es tracta d'un projecte dissenyat per ser realitzat a l'espai de la biblioteca, ja que és el millor lloc per parlar d'un escriptor que va escriure innombrables novel·les i romanços, un escriptor que va saber narrar la seua terra des d’una mirada universal”.

 22 de maig de 2018