Ajuntament de Faura

FAURART ARRIBA A LA CINQUENA EDICIÓ

fb


Els dies 19 i 20 de maig el Festival de Teatre i Arts al Carrer prendrà els carrers del poble

El ja consolidat com al Festival del Teatre al Carrer de la comarca del Camp de Morvedre, FaurArt, prendrà de nou els carrers del poble durant els dies 19 i 20 de maig. Aquesta nova edició, la cinquena, continuarà apostant per convertir-se en el gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil, juvenil i adult sota el títol de "Construint ponts". Ponts entre el festival FaurArt i Llatinoamèrica, amb intèrprets de música emergent folklòrica de Colòmbia i Uruguai, que formaran part de la programació, i, també, ponts amb l’IES La Vall de Segó, amb el què ha hagut una col·laboració  directa a fi  de continuar afavorint l’afluència de públic, sobretot adolescent.

Amb eixe objectiu, durant tot el curs escolar s’ha estat treballant amb els estudiants perquè formen part del projecte de FaurArt introduint-los en l’organització del festival a través del voluntariat i fent que creen la imatge del festival amb un concurs de cartells. A més, els estudiants han creat la seua pròpia peça teatral.

La regidora de Cultura, Consol Duran, ha destacat que "FaurArt suposa dos dies de cultura, teatre, màgia, circ, dansa i música per a totes les edats, que converteixen places, carrers i racons del nostre poble en autèntics espais escènics". Segons Duran, "per a fer realitat aquest projecte, l’Ajuntament ha confiat la seua direcció, organització i producció a un grup de gent amb moltes ganes de treballar encapçalat i coordinat per José Carlos Bellver". "Entre tots hem aconseguit formar un gran equip que treballa braç a braç perquè FaurArt seguisca creixent i fomentant la cultura accessible", ha conclòs.

El festival, que està organitzat per l’Ajuntament de Faura i compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, oferirà un total de 12 espectacles i 3 representacions musicals.

De les 12 companyies que participaran, 8 són valencianes, mentres que 2 són d'altres comunitats autònomes i altres 2 són internacionals. D'elles destaca la Cía Jean Philippe kikolas -SIN REMITE, que ha obtingut el Premi  della Giura – Milano Clown Festival 201; Premi del Públic – MalabHaría 2013 (Festival internacional de circo-teatro de Haría) i Premi Stuartini – MYAU 2015.

Enguany FaurArt inaugura nous espais escènics. De manera que a la Plaça de l'Hostal, la Plaça Major o la Plaça del Mercat, entre altres, s'uniran també l'escorxador, el trinquetet i  l'encreuament entre el carrer Sistar i el carrer La Muralla com a escenaris del festival. En definitiva, l'art i l'entreteniment tornaran a estar present en cada racó del poble.

FAURART ESTRENA PÀGINA WEB

Companyies i hora dels espectacles, cartells de les edicions anteriors, informació pràctica... tot això i molt més es pot trobar a partir d'ara a faurart. org. Una pàgina web que ofereix al visitant tot el que necessita saber sobre FaurArt, el Festival de Teatre i Arts al Carrer, que els pròxims dies 19 i 20 de maig celebrarà la seua cinquena edició.

La web, que es pot llegir tant en valencià com en castellà, aporta dades sobre com a arribar al festival i informació relativa al col·laboradors del festival. A més, disposa d'un apartat destinat a la premsa, on es poden llegir els comunicats destinats als mitjans de comunicació.

D'aquesta manera, el ja consolidat com al Festival del Teatre al Carrer de la comarca del Camp de Morvedre, FaurArt, continua apostant per obrir-se al món i atraure visitants no solament de la nostra comarca, sinó també de fora d'ella.

 

 

  

 

3 de maig de 2018